2 juli 2016

Biopremiär och intressant möte med främlingar

God eftermiddag, hoppas ni har haft en skön lördag hittills. Jag har gjort det som jag alltid gör på lördagar, gått på dansklass och sedan Body Attack ett par timmar senare. Nu har kroppen fått sig en genomkörare och jag kan spendera resten av dagen på soffan om jag vill:-)

Igår åkte jag till stadsdelen Belsize Park i norra London för att gå på biopremiären av Absolutely Fabulous - The Movie, tillsammans med Cecilia och Björn. Vi började iallafall med en middag på puben The Stag som visade sig vara både mysig och servera fantastisk mat.
Foto av Cecilia och mig som jag "lånat" från Cecilias FB-sida.
De hade egengravad lax som var fantastiskt god, den formligen smälte i munnen.
Fisktemat fortsatte med grillad havsabborre till huvudrätt. Jag böt potatisen mot kål. Rätten var både god och vacker. Jag gillar när de har stekt skinnet så krispigt att man kan äta det också.
Mätta och belåtna gick vi till bion. Vi hade köpt biljetter som innehöll plockmat, bubbel och geleshotar och det var mycket bra arrangerat skulle jag säga. Arrangörerna hade också önskat att man skulle klä upp sig i 90-talstema och man såg ett par kvinnor med svinryggsfrisyr precis som Patsys:-) Engelsmän älskar att få klä ut sig så de behöver inte tvingas, vi låtsades däremot att vi inte hade sett den uppmaningen:-)
De delade däremot ut rosa och lila boor (?) som ruggade över hela bion och rosa glasögon. Rosa är så inte min färg:-)
Eftersom jag bara åt fisk till middag så lyckades jag ännu trycka i mig lite korvar, mozzarellaost och oliver, förutom bubbel och geleshotar naturligtvis:-)
På den här bion sitter man bekvämt och de serverar drinkarna till platsen.
Filmen då? Jo, den var underhållande, som ett långt avsnitt av TV-serien. Vill ni skratta så ska ni gå på den.

I torsdags åkte Steve och jag till stadsdelen Clapham Common i södra London för att prova en fransk restaurang som Steve hittade på webbplatsen opentable. Den sajten är perfekt när man vill hitta lite dolda pärlor. Den här restaurangen, Le Bonne Heure, låg ca 10 min promenad från Clapham Commons huvudgata och vi skulle aldrig ha stött på den om vi inte hittat den på opentable.

Restaurangen hade tiden som tema och det fanns klockor överallt på väggarna.
Jag valde sniglar i vitlöks- och persiljesmör som förrätt. Sniglarna var jättegoda och jag slevade i mig "såsen" med sked efteråt, perfekt LCHF-rätt.
Till huvudrätt åt jag grillat ankbröst med pepparsås som var så mört att det nästan smälte i munnen. Jag åt till och med skinnet. Rätten serverades egentligen med potatis men jag bad om spenat istället och det gick hur bra som helst. Steve tyckte att det var den bästa franska restaurangen han någonsin ätit på så vi kommer garanterat tillbaka.
När vi satt och åt och pratade så kom vi in på Brexit och då sade kvinnan som satt vid bordet bredvid oss med sin man att "ursäkta, jag kunde inte undgå att höra att ni pratade om Brexit". Det var öppningen till över en timmes intressant diskussion med dem om allt mellan himmel och jord. Det är ganska vanligt här att helt okända personer inleder samtal med en, något som aldrig skulle hända i Finland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...