7 februari 2018

Intensiv början på veckan

Glad lillördag, här svischar dagarna förbi. Det är ännu svinkallt men ett träd i parken bredvid oss tycker det är dags att börja blomma ändå. Det finns flera liknande träd i parken men just det här vaknar alltid extremt tidig på vårarna, ofta 3-4 veckor innan alla andra. Ett rastlöst träd😀
Igår var det SWEAs månatliga bokklubbsträff inne i stan och trots att det tog emot ordentligt att ge sig ut i kylan tog jag mig i kragen eftersom det var jag som valt månadens bok (plus att jag älskar restaurangens Cob-sallad😋). Boken som jag valde har skrivits av den finlandssvenska författaren, regissören och skådespelaren Ann-Luise Bertell. Hon är uppväxt i samma by som min morsa och jag tyckte det skulle vara lite kul att introducera svenskarna för lite finlandssvensk litteratur. Boken mottogs bättre än jag trodde. Normalt är det alltid någon som tycker om en bok mindre än andra men den här boken fick båda tummarna upp av alla! De tyckte att den var gripande, aktuell även i nutid och lättläst. Boken verkar ha berört alla och det är inte ofta det sker.
I måndags var det dags för SWEAs årsmöte som vi höll på en pub mittemot Svenska kyrkan.
Kvällen bestod av mingel, genomgång av året, godkännande av bokslutet, avtackande av ordföranden och några av styrelsemedlemmarna (däribland jag), val av ny ordförande och styrelsemedlemmar, middag och lotteri. En kul men intensiv kväll för mig som var den som arrangerade middagen och måste se till att alla fick den mat de beställt.
Jag vann inget på lotteriet, som vanligt, men däremot fick jag en väldigt fin bukett som tack för mina två år i styrelsen. Jag borde börja och sluta i styrelsen varje år😀.
Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Jag har bara stuckit ut näsan genom dörren en gång idag, när jag gick till gymmet, och det får räcka så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...