7 februari 2019

Teaterdags och goda måltider

Pust, nu är allting fixat inför morgonens långhelt till Brugge i Belgien. Det blev nästan så att vi inte kom iväg då vi fick ett sms vid 15-tiden där det stod att vårt Eurostar-tåg annullerats på grund av spårarbete efter förra veckans "väderkaos". Vilket väderkaos tänkte genast Steve och jag och varför hörde de av sig först nu??? Fattar de inte att man oftast måste avboka hotell 24 timmar före ankomst för att man ska få pengarna tillbaka?!! Som tur var gick några av tågen och vi lyckades boka in oss till ett tidigare tåg så nu blir det att stiga upp 4.30 på morgonen för taxin som vi bokat till 5 (går inga tåg så tidigt ännu), suck. Nå, det borde inte vara alltför intensiv trafik i stan vid den tiden.

Mellan alla sistaminutenjobb hann jag också ta några timmar ledigt på eftermiddagen för att se den nya teaterpjäsen All About Eve med Gillian Anderson (X files etc) och Lily James (Downton Abbey, Mamma Mia, etc). Den var bra, lite lång kanske (ingen paus) i de lite obekväma sätena på teatern.
Och så vrider jag tillbaka tiden till söndag och middagen på puben The Crown, vårt andra besök på kort tid. Naturligtvis gick det inga tåg på grund av eviga banarbeten så vi fick ta bussen till Richmond och gå i 20 minuter. När vi kom in på puben var det full fart, den är alltid full med folk.
Det här är lite kul, om man är en äkta gentleman låter man kvinnan sitta med ryggen mot väggen (och få bästa utsikten) och här fanns det en hel rad med gentlemän. Steve tog också den "sämre" platsen men det är inte alltid så och då får jag säga till honom😉
Den här gången valde jag makrillpate till förrätt ...
... och än en gång pork belly till förrätt. Det ingår alltid mycket lågkolhydrattillbehör att man inte behöver bry sig om potatisen som alltid serveras.
Jag avslutade med en värmande Irish Coffee utan socker ... eller den första innehöll socker så då fick de göra om och göra rätt.
Vi tog tågersättningsbussen hem så att vi slapp gå de kalla 20 minutrarna tillbaka till Richmond.
I måndags åt Steve och jag middag på vår srilankanska favoritrestaurang Apollo Banana Leaf i Tooting tillsammans med Ivonne och Seth. De tyckte att maten var lika fantastisk som vi.
Kulinariskt himmesrike! Jag orkade inte äta upp min huvudrätt så jag fick hem den i en liten förpackning och kunde förlänga njutningen till följande dag😋
Steve och jag har inte gjort upp några stora planer för vad vi ska göra i Brugge annat än bokat en restaurang till fredag kväll. Vi lär bo väldigt nära en marknad så den får vi besöka och säkert några pubar. Det lär ska regna mer eller mindre varje dag vilket inte inbjuder till några längre spatserturer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...