I dag "lärde sig" Busen att fräsa, det tog bara 4 år. När Steve kom hem från affären berättade han att vår grannkatt befann sig utanför vår lägenhet. Jag tänkte att Busen skulle få se henne och lät honom kika ut genom dörröppningen. När katten såg honom fräste hon flera gånger, som hon brukar. Busen fattade som vanligt ingenting och klämde sig ut genom dörröppningen, nyfiken på att få hälsa. För att han inte skulle få en riven nos så tog jag i honom och fick ett ordentlligt fräs som svar, han lärde sig snabbt😂.
Voila, här är vår nya toalettknapp! Vi har varit utan knapp sedan Steve spolade ner den av misstag för 5-6 år sedan och han har inte fått tummen ur och beställt en ny. För några veckor sedan såg jag den här lösningen på en bar-/restaurangtoalettt och beslöt mig för att kopiera den. Sagt och gjort, igår tog jag två champagnekorkar som jag sparat, sågade av en till hälften (en kork var för kort) och skruvade ihop dem. Jag är ganska nöjd över resultatet om jag får säga själv😀
Mmmm, det här är en rätt jag gör då och då, pyttipanna med aubergine istället för potatis. Det är sååå jäkla gott.
Pyttipanna
2 portioner
Ingredienser
1 gul lök 1
2 portioner
Ingredienser
1 gul lök 1
Smör att steka i
1 aubergine
300 g lövbiff
½ matsked färsk timjan, eller motsvarande mängd torkad persilja
2 ägg
½ matsked worcestershiresås
1 aubergine
300 g lövbiff
½ matsked färsk timjan, eller motsvarande mängd torkad persilja
2 ägg
½ matsked worcestershiresås
Gör så här
Skala och hacka löken fint. Skär aubergine och lövbiff i centimeterstora tärningar. Fräs löken mjuk i olja på medelhög temperatur. Tillsätt kött och aubergine och fräs tills allt fått fint färg. Salta och peppra. Strö över timjan eller persilja. Stek äggen i smör och servera direkt med några droppar worcestershiresås om så önskas. Jag åt med osockrad rödbeta och majonnäs som jag ringlade över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar