23 augusti 2019

Veckan som gått

Ojoj vad dagarna rusar i väg, fredag redan! I dag har jag hunnit både på gym och jobba, naturligtvis, och nu värmer jag upp några kycklingnuggets i ugnen som jag gjorde i går. Dom är grymt goda. Man kan även panera dem i krossade fläsksvålar men jag orkade inte krossa dem igår så det blev en panering av sesamfrön, mandelmjöl och riven parmesanost. Efter lunchen och lite mer jobb tänker jag nog söka mig ut till parken för några timmar i solen, det ska bli 26 grader i skuggan här i dag.
Som vanligt när det har hunnit gå flera dagar sedan mitt senaste inlägg så berättar jag om det senaste jag gjort först och arbetar mig bakåt😊. Förutom ett par besök till North Sheen bowls-klubb för att kolla när Steve tävlat så har jag hunnit träffa mina svenska kompisar för en catch up efter sommaren. Vi träffades på den väldigt vakra puben, inte minst tack vare utsikten över Themsen, White Hart.
Jag beställde stekt ankbröst med diverse goda tillbehör till middag. Jag älskar ankbröst och de är inte så svåra att få till själv heller, om man följer instruktionerna väl så att de inte blir för torra och sega.
I söndags tvingade jag ut Steve till Streatham för middag på en polsk restaurang som jag fick rekommendationer av från ett par kompisar dagen före. Restaurangen heter Mikrus. Polacker vill verkligen inte att man ska gå iväg hungriga, vilket jag gillar😊

Jag beställde en gudomligt god goulaschsoppa till förrätt ...
... och ett par rejäla kåldolmar med tjock tomatsås till förrätt. Steve beställde wienerschnitzel som han sa var den godaste han ätit i London. Kådolmarna var goda men de innehöll lite för lite malet kött och för mycket ris för min smak. Ris tillhör inte min kost i vanliga fall så varje korn var för mycket😏. Jag brukar göra dem själv då och då och då fyller jag dem bara med malet kött och kryddor. Vi kommer garanterat att återvända.
Förra lördags var det bbq hemma hos kompisen Mia. Cecilia och Björn kom också. Innan vi tog tåget till Mia besökte vi ett Wine Car Boot-evenemang inte långt från tågstationen. Man köpte vinbiljetter och ett glas och sedan fick man gå runt till de olika stånden och smaka. Vi tyckte att det kanske var lite små slattar man fick för det krävs att man tar två eller tre klunkar innan man kan känna vinets riktiga smak.
Det var populärt ...
Vädret var fantastiskt!
Grillfesten hos Mias var också trevlig och vi gick inte därifrån hungriga. Ett av kötten som hon grillade var lamm. Jag är normalt ingen lammfan, tycker att köttet oftast smakar kofta, men hon hade lyckats perfekt. Jag trodde faktiskt att det var nötkött tills hon berättade. Det är ett bra betyg enligt mig😁.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...