3 augusti 2019

Sista dagarna i Monäs och lite till

God förmiddag från London. Här skiner solen och det ska bli upp till 25 grader i skuggan. Jag föredrar sådana sommartemperaturer mot 11 grader som det var när jag åkte från Finland i onsdags😊.

Här kommer några foton från de sista dagarna i Finland.

Dagen innan jag åkte tillbaka till London blev det "Blue Arrow"-time tillsammans med kusin Moa och hennes pojkvän Andre, Magnus och Sonja.
Morsan och farsan nöjde sig med ett glas likör som är några procent svagare😊
En kväll gjorde farsan också Mojito med egenodlad mynta som blev jättegod.
Föräldrarnas katt Elvis är en mycket bra stand in för Busen när jag är hemma i Finland. Elvis är lite som en robust bonde i kroppen medan Busen är mer finlemmad och feminin i sin kropp. Elvis jagar möss, råttor och fåglar medan Busen nöjer sig med flugor.
Så här ligger alltid Elvis när han vilar, med framfötterna böjda under sig. Han ser ut som en strandad säl😁
Han har också hittat Saras badring som verkar erbjuda tillräcklig "inneslutning". Hoppas han förstår att hålla klorna indragna😏
Så blev det onsdag och det var dags att åka hem till London igen. Det blåste som fan på flygfältet i Vasa och jag såg hur planet jag skulle åka med svajade till precis innan det tog mark när vinden tog tag i vingarna. När jag åkte så lyfte planet dock i motvind och det var uppenbart rätt strategi för det steg utan minsta gungning.
 Jag hade samlat på mig tillräckligt många bonuspoäng och kunde använda dem för att uppgradera mig till Business Class. förutom att sätena är bredare så får man gratis mat och sprit. Det är alltid kul att kunna lyxa till det lite. Det blev champagne till fördrink, rött vin till maten och sedan ytterligare en liten flaska champagne till efterrätten.

 Det är vackert ovanför molnen.
 Jag giller att titta ut genom flygfönstret när vi åker över London för att spotta kända landsmärken.
 Buckingham Palace, London Eye, Waterloo Bridge och parlamentet alldeles till vänster vid Themsen.
 En närmare bild av Buckingham Palace.
 Hyde Park
I går spelade Steve bowls-match igen och jag var dit och titta. Det var minst sagt hett i solen men bäst att tanka värme när man kan. I dag blir det ännu mer bowls och det kommer att pågår klubbmatcher hela dagen på Steves hemmaklubb i North Sheen efterföljt av bbq. Efter mitt andra gympass så kommer jag att åka dit och titta.

Nästa söndag är planen att Steve, jag, Cecilia och Björn ska tuffa uppför Themsen i den här (kanske inte så mycket tuffande för motorn är eldriven:-)). Man hyr en båt och så får man själv köra den i sakta mak upp och nerför floden och ta i land på olika platser om man vill. Det ska bli jättekul. Hittills ser det ut att bli över 20 grader. Perfekt med andra ord.
Bild tagen från www.kriscruisers.co.uk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...