29 juli 2019

Semestern går mot sitt slut

Här kommer ett litet livstecken från mig😉. Det har varit fullt upp och dessutom har vi haft riktigt varmt under en vecka och då vill man inte sitta och svettas inomhus med datorn i famnen utan ligga på beachen vilket jag verkligen har gjort😀. Nu har det dock blivit svinkallt och temperaturen sjunkit från 30 grader till 15 på en dag så nu fryser man bara man sticker ut näsan.

På onsdag åker jag tillbaka till London igen så då är den här sommarvistelsen i Monäs över för det här året.

I går var jag till Oravais Teater med ena brorsan och föräldrarna och såg årets pjäs, Under liten himmel. Pjäsen handlar om Ida Maria Åkerblom som var ledare för en väckelserörelse som fick starkt fäste i Österbotten i början av 1900-talet. Den var riktigt bra och för de som inte lyckades knipa biljetter i år så spelar de samma pjäs nästa år. Vi fick bra väder som vanligt men innan pjäsen var slut hade det hunnit bli riktigt ruggigt, en vinterjacka hade varit bra😬.
Ett annat stående inslag under sommarsemestern är det årliga balkonghänget med ett gäng kompisar. Den här kvällen var dock vädret varmt och skönt största delen av kvällen så vi kunde sitta och njuta.
Jag har som sagt också hunnit spendera flera dagar, men även en kväll, på vår lokala strand Storsand. På dagarna ha stranden varit välbesökt och parkeringen knökfull.
Jag har också fått tillfället att träffa en kusin, hans mamma och son, från Sverige. Senast jag och Krister, som han heter, träffades var för nästan 40!!! år sedan. När vi var barn var alltid sommarens höjdpunkt när de kom hit på semester och stannade en vecka eller två, vi höll igång och lekte från morgon till kväll. Det var fantastiskt kul att träffa honom igen!
Släktlunch.
En annan sommartradition är träff med släkten från morsans sida (morsan med familj och moster med familj) och även i sommar hyrde vi en stuga på Glasbruket i Vexala. Deras stugor har allt man kan önska sig så vi behöver bara ta med oss maten. Stugans två grillar var flitigt i bruk😋
Mmmmm ...
Systrarna sitter och njuter på bryggan.
Eftersom vädret var så fint så svalkade mina bröder, min svägerska och jag oss i sjön innan vi bubblade lite i bubbelpoolen. Jag kan ju säga att det var skönt värre😊
Nästa år blir det nog släktträff på samma plats igen, varför ändra på ett fungerande koncept liksom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...