25 januari 2020

På fest till Göteborg

Hallå, tillbaka igen. Det har hunnit gå några dagar sedan sist. Ibland har man varken tid eller energi att uppdatera bloggen, det tar ju sin tid att ladda ner bilder och hitta på något vettigt att säga😃.

Nu har Steve och jag iallafall gjort en grundlig städning av lägenheten. Före det så hann jag på mina två gympass. Först släpade jag mig upp till dansklassen som börjar redan kl 8. Vi har en ny danslärare som fokuserar mer på koreografi, så under vårt 45-minuterspass så hinner vi bara lära oss koreografin till en låt😏. Efter frukost och snabb vila så var jag tillbaka på gymmet för min andra klass, ett HIIT-pass.

Fredagen gick helt i jobbets tecken, jag hann inte ens på gym, men på torsdag kväll åt Anette och jag middag på en pub i Kensington-området, The Enterprise. Puben var liten och mysig och maten bra. Jag beställe en rätt med både pork belly, ankben och korv som var grymt god. Vi satt och mös på puben tills den stängde😊
Busen har fått en artificiell "gräsmatta" av papper av Steve. Han älskar att dyka in i den.
Så här ser det ut när vi tvättar kläder för tillfället. Vi har fortfarande stopp i avloppet. Steve kontaktade vår bostadsförening i veckan och frågade om de kan komma och kolla var stoppet ligger. Om röret där stoppet finns är gemensamt för alla så är det föreningens ansvar att åtgärda det, om inte så är det vårt. De svarade dock att vi först måste kontakta en rörmokare som kollar var felet sitter och därefter tar föreningen över om det visar sig att det är deras jobb, allt för att de ska slippa utgifter antar jag ... som om inte vi betalar tillräckligt med serviceavgift varje månad😠. Det går att tvätta kläder men man måste hålla koll när tvättmaskinen tömmer sköljvatten eftersom det kommer ut 1,5 ämbar vatten vid varje sköljning. Det blir lite spring till toaletten för att tömma ämbaret inför nästa cykel.
Förra helgen besökte jag Cecilia som flyttat hem till Göteborg igen efter 7 år i London (fattar inte hur hon tänkte där, vem vill flytta från London typ😕). Hon hade inflyttningsfest och jag, Anette och Angela åkte över för att både hjälpa henne med förberedelserna och festa.

Angela hade utarbetat festmenyn som bestod av 7 salta smårätter och 2 små efterrätter. Hon har både ägt restaurang och arbetat med catering och har därför mycket erfarenhet inom området. Angela kom dit redan på tisdagen och när jag anlände torsdag kväll hade de redan spenderat två hela dagar med förberedelserna. Det fanns dock hur mycket som helst att göra😊.

På torsdag kväll hade Cecilia bokat bord på ett jättemysigt franskt bistro som heter Bon. Maten var fantastisk.
Jag beställde Carpaccio med syrade lingon, pepparrotscremé, krispig ostronskivling & tryffelpecorino till förrätt och ...
Halstrat ankbröst med morotsmos, ingefära & apelsin med svampfyllda dumplings till huvudrätt. Allt var otroligt gott, man satt bara och njöt.
På fredagen spenderade vi hela dagen med att ställa i ordning tills Anette anlände vid 18-tiden. Det tar sin tid att förbereda 9 smårätter som görs nästan från början. Även denna kväll hade Cecilia bokat bord på en restaurang, den här gången på Smaka som drivs av hennes kusin.

Jag älskar att äta på restaurang när jag reser, det är ju halva nöjet. Även ikväll åt vi himmelsk mat. Det är nästan så att maten är godare på svenska (och finländska) restauranger än engelska.
Jag började med tartar på hjortinnanlår med palsternackschips, pepparrotsmayo och torkad kapris. Köttet formligen smälte i munnen.
Till huvudrätt blev det något så ovanligt som älgwallenbergare med svamp & grönkålsfräs, brynt lingonsmör och potatispuré. Jag väljer alltid lite "ovanligare" kött när det finns, gris och nöt äter jag hemma. Om ni åker till Göteborg så rekommenderar jag varmt båda restaurangerna.👍👏
Så kom lördagen, dvs festdagen med lite över 50 gäster i antågande. Även Anette sattes i jobb och ju längre kvällen skred så steg både hon och jag i graderna när Angela lät oss göra allt mer "invecklade" uppgifter för att vi skulle få ut serveringsfaten i tid. 😁
Angela sätter den sista touchen på de koreanska köttbullarna.
Cecilia gör kavring med vispad creme fraiche toppad med löjrom.
Det röda vinet är redo att tappas i ...
... glaskannor med kran, ganska smart påhitt. Jag var "vinansvarig" och skulle se till att kannorna hela tiden var fyllda med rött och vitt vin och det var inte alltid det enklaste. Efter en trög start så blev det nästan kö framför kannorna😂
Jag fick också i uppdrag att skriva namnlappar till alla gäster som jag sedan band runt vinglas. En jättebra ide för då finns det ingen risk för att någon tar ens glas.
Lugnet före anstormningen. Cecilia hade bjudit in ca 100 personer men det var verkligen tur att alla inte kom för det var stressigt som det var, speciellt när folk alltid har en tendens att samlas i köket på fester. Ibland fick Cecilia jaga ut dem så att vi skulle ha rum att arbeta😂
Pulled pork, bruschetta, koreanska köttbullar (blev en verklig hit), toast skagen ...
pajer med gorgonzolafyllning och topping av syrade päront samt filokorgar med kyckling och picklade grönsaker. Till efterrätt serverades små maräger som toppats med grädder och bär samt kladdkaka med grädde. Jag tyckte det var ganska kul att pyssla i köket så slapp jag gå omkring och mingla. Jag är värdelös på småprat, speciellt när jag inte känner personerna.
Ett par bilder av Cecilias lägenhet. Huset är från 1910 och lägenheten jättecharmig, med över 3 meter till tak, trägolv och jättestora rum.
Klockan två gick den sista gästen hem (vi började kl. 16) och vi stupade i säng. Det var en väldigt trevlig kväll och jag tror att alla var nöjda med maten, det lämnade iallafall ingenting kvar.😊

På söndag kväll åkte jag hem till London igen och resten av den här veckan har jag bara jobbat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...