24 juli 2020

Sol och regn, stödköp och humor

Glad fredag på er från ett kallt och regnigt Österbotten. Det var dock helt annat väder i slutet av förra veckan och början av denna, då var det så varmt och skönt att jag vågade mig ut och simma vid vår fantastiska "byastrand", två dagar i sträck till och med.
 
 Det är inte hälsosamt att ligga och pressa sig i solen i timtals men det är inte heller bra att inte få någon sol på sig alls. Den här kvinnan var så vit i skinnet att man nästan behövde solglasögon för att titta på henne😎
Morsan och jag har också hunnit med ett besök till Jakobstad för att träffa min moster och två kusiner på kaffe. Vi brukar normalt ordna en släktträff men på grund av rådande omständigheter och att platsen vi brukar hyra var uppbokad beslöt vi oss för att skjuta upp den till nästa år. Det var iallafall kul att kunna träffas över en kaffekopp.

En annan smårolig sak som hänt var att vi fick oväntat tranbesök, två gånger på en och samma dag till och med. Efter en av tranföräldrarnas rekogniseringsbesök till vår gräsmatta förra veckan ansåg hen uppenbarligen att det var tillräckligt säkert för att ta med sig hela tranfamiljen för ett skrovmål bland våra rödvinbärsbuskar. Det var kul att följa dem när de kom klivande med bestämda steg från åkern.
 När de kom fram högg de genast in på de halvmogna vinbären medan en av föräldrarna höll utkik.
 Det är ståtliga djur.
 När de var mätta promenerade de tillbaka till åkern i sakta mak. När man bor på landet är man aldrig långt från naturen😊
Min hemby Monäs är en av få byar med lyxen att ha sin egen bybutik och bensinförsäljning och jag tycker att det är ens ansvar att stödja den så att den har råd att vara kvar. När jag är hemma ser jag alltid till att göra så många av mina matuppköp där som möjligt, nästan så att jag köper saker som jag inte egentligen behöver😀. I sommar har de kommit ut med en ny och stadig shoppingväska så en sådan köpte jag och ska ta den med mig till London.
 I dag var jag till Nykarleby en sväng med morsan och min guddotter Sara och vi besökte bland annat bokhandeln. Där såg jag den här roliga tavlan med en text som stämmer ganska bra in på mig, är urdålig på att minnas namn😁
 Hittade också ett par affischer med roliga dialektord som jag köpte och ska rama in och hänga upp i London (visar bilder sedan). Till morsan köpte jag den här disktrasan. Den är säkert världens dyraste disktrasa men man kan inte hålla sig från skratt när man läser texten😂.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...