3 juli 2020

Fem före semester

Så är det fredag igen och från och med måndag har jag bestämt mig för att ta 2 veckors semester. Jag kommer att fortsätta jobba för ett par kunder men jag känner deras produkter ut och in och jobbet går snabbt.

På söndag tar Steve och jag flyget till Finland, det ska bli lite spännande. Steve började bli lite orolig att han inte ska släppas in till landet då han är engelsman, trots att jag försäkrade honom att an anses som familjemedlem enligt lagen och då får man komma in. För att lugna honom så ringde jag finländska ambassaden här i London för att dubbelkolla. Jag kom fram genast, blev nästan förvånad. Jag förklarade hur det låg till, att jag och min engelska pojkvän åker till Finland på söndag för att hälsa på mina föräldrar och han vill vara säker på att det är ok. Jag berättade också att vi varit tillsammans i 14 år så han är inte någon tillfällig fling utan en riktig familjemedlem. Hon sade att det inte borde vara något problem alls, men att vi kunde ta med ett dokument där båda våra namn står ovanför vår hemadress som bevis på att vi bor tillsammans om gränskontrollanten skulle undra.

I morgon kommer de att öppna pubar och restauranger här i UK och både företagen och kunderna är taggade. Det lär nog bli rusning. Steve och jag kommer att hålla oss hemma; pubarna och restaurangerna finns förhoppningsvis kvar när jag kommer tillbaka.

Så här såg jag ut i lördags när jag och Angela tog tåget till Marie som ligger en liten bit utanför London. Resan tog 30 minuter en väg men pust vad det blev fuktigt under masken.
När vi kom fram satte vi oss först i hennes mysiga trädgård och drack G&T. När solen gick i moln och det blev svalare gick vi in och beställde mat från en libanesisk "restaurang" som låg bara några hus från Marie. Det är egentligen ingen restaurang utan det verkar vara en familj som gör maten hemma hos sig och så får man den levererad hem till sig. Det var riktigt gott. Såg nu att Maries hund också hamnade på bild😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...