17 mars 2022

Guidad promenad i gamla Westminster och kulinarisk njutning

Hej på er. Har haft fredagskänsla hela dagen fast det bara är torsdag. Nå, då har jag något at se fram emot i morgon😊.

I dag fick jag reda på att min ansökan om brittiskt pass äntligen har godkänts. Eftersom jag ansökte om brittiskt pass för första gången måste någon med brittiskt medborgarskap och som känt mig minst 2 år godkänna mitt passfoto online samt svara på några frågor. Jag använde först min kompis Cecilia som också var min referens när jag sökte medborgarskap men det dög uppenbarligen inte. Den enda orsaken till avslaget som jag kan komma på är att man måste använda olika personer som referens vid medborgarskaps- och passansökan😕 Jag frågade då om hennes pojkvän Björn kunde göra det och till all lycka så godkände de honom. Så nu får jag vänta på att både mitt brittiska och finländska pass kommer på posten och all den här medborgarskapsrumban är över.

I dag var jag på ännu en guidad tur, och den här gången runt Westminster. När jag kom till mötesplatsen vid Big Ben, eller Elizabeth Tower som hela byggnaden kallas, Big Ben är namnet på klockan, så såg jag att det var samma guide som jag hade förra veckans vandring runt Little Venice😀.

Vi gick upp och ner längs gatorna i "Westminsterkvarteret". Man behöver inte gå långt i London för att fylla en 2 timmars tur.

Nedanstående byggnad ligger mittemot Houses of Parliament och man kanske kan tycka att de inte hängt gardinerna ordentligt eftersom de ligger skrynklade på fönsterbrädorna. Det är en tanke bakom det, de ska skydda personalen inne i byggnaden mot glassplitter vid eventuell explosion.
Houses of Parliament har genomgått en fasadrenovering under flera år och nu kan man börja se resultaten.
Här och där ser man fortfarande resterna av andra världskriget, som den här målade skylten på en husvägg som visar var det finns bombskydd.
Westminster Abbey. Ett ställe jag ännu inte besökt men någon gång snart ska jag ta en guidad tur där för att kunna se saker som man inte har tillträde till om man besöker kyrkan själv.
I går kom Cecilia över till Battersea och vi åt middag på Little Bird. Alltså, maten är bara så god, och vacker. Vi delade på fyra rätter och nästan rullade nerför backen. Vi avslutade med ett par drinkar på ytterligare två ställen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...