4 mars 2022

Rock ‘n’ Roll London

Trevlig fredag på er! Jag kom precis hem efter att ha gått ännu en London Walk. Temat för den här promenaden var Rock ‘n’ Roll London. Två timmar senare hade jag fått ganska bra information om var rockband som Rolling Stones, The Who, Beatles, David Bowie med flera uppträdde och spelade in skivor i Soho.😊 Vädret var inte det bästa och då och då fick man ta fram paraplyet men det var inte så kallt.

Här spelade t.ex. Rolling Stones in sin första skiva; Regent Sounds på Denmark Street som tidigare var full av musikaffärer och studior, nu finns bara några företag kvar.

Vår kunniga guide Adam. 
På dessa promenader får man också reda på andra kuriosa som kanske inte hör till promenadens tema. Det här är Londons högsta dörr. Man tillverkade förut teaterkulisser där och då behövde man den höga dörren för att få ut dem😊
En annan intressant sak vi såg på promenaden är den här parken, Phoenix Garden, som var med i de engelska julfilmen Last Christmas.
I den här byggnaden och före detta spelade både David Bowie och medlemmarna i Beatles album.
Promenaden avslutades på Carnaby Street och innan jag åkte hem beslöt jag mig för att äta en sen lunch/tidig middag på tapasrestaurangen Dehesa.
I går var jag på bio för första gången det här året. Jag såg filmen Death on the Nile (Döden på Nilen) som baserar sig på Agatha Christies bok. Den var riktigt bra, rekommenderar den👍
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...