30 mars 2022

Passet är här

I dag levererades äntligen mitt brittiska pass. Det har varit på väg sedan i lördags, men då visste jag inte att det skulle komma och var inte hemma. Företaget TNT som skötte leveransen trodde uppenbarligen jag var synsk.😠 Jag visste inte att det var på väg innan jag fick ett textmeddelande med en länk där jag kunde boka omleverans. 

Jag bokade in ny leverans till tisdag. På passmyndigheternas webbsida stod de att man måste ta emot passet personligen så jag satt hemma precis hela dagen (det skulle levereras någon gång mellan kl. 08.00 och 20.00!!!) men inget pass kom. I morse kom ett nytt textmeddelande om att det skulle levereras i dag ...någon gång mellan kl. 08.00 och 20.00. 

Mitt arbetsbord ligger 20 cm från dörrsummern och i dag spetsade jag öronen extra mycket för att höra när leverantörskillen ringde på ytterdörren. Klockan blev efter 12 när jag såg på TNTs spårningssajt att killen varit där och som bevis på det hade han tagit en bild av ytterdörren. Jag tänkte, vad faaan, och ringde upp deras kundtjänst. Efter 30 min. väntande kom jag fram och jag förklarade mitt problem. Killen som svarade såg samma foto som mig och sade att passet levererats och att man inte behöver ta emot det personligen på grund av coronan.

Tyvärr har vi bara en nyckel till postlådan och den har Steve, som var på jobb just då. En stund efter att jag avslutat samtalet beslöt jag mig för att titta i själva öppningen på utsidan där brevbäraren sticker in sina brev. Öppningen var tillräckligt stor för att jag skulle kunna sticka in mina fingrar och minsann, där fanns brevet med mitt pass. Sån lättnad att inte behöva stressa med leveransen längre! Man kan dock undra varför lördagens leveranskille tog tillbaka passet till sorteringsstället när han kunde ha stuckit in det i brevlådan😠.

Det är dock skönt allt är klart med mitt medborgarskap. Det har tagit sin tid, men mest på grund av att jag väntat på olika beslut. Jag skickade in min medborgarskapsansökan i slutet av augusti 2021. I december fick jag beslut om att min ansökan godkänts. Den 9 februari hade jag min medborgarskapsceremoni varefter jag fick mitt certifikat som måste skickas in till passmyndigheterna, tillsammans med mitt finländska pass. Jag skickade in dem dagen efter med posten, och själva ansökan online. Sedan var det ytterligare 5 veckors väntan innan den ansökan godkändes och passet trycktes. Nu återstår att få tillbaka mitt finländska pass och medborgarskapscertifikatet vilket brukar komma först en eller två veckor efter det brittiska passet av någon orsak..
Nej, nu tror jag bestämt att jag ska blanda till en Paloma-drink för att fira, plus att det är lillördag.😋
Och som de flesta gånger så avslutar jag med ett par Busenbilder. Han har hittat min fina pläd som jag fick till julklapp av mina föräldrar. Det gäller dock att hålla ett öga på honom när han trampar av välbehag på den mjuka pläden innan han lägger sig. Han vill helst bita i den samtidigt vilket gör att han dräglar som en blodhund! Jag vill inte att pläden ska dränkas av saliv och försöker hindra honom, vilket han INTE gillar😾. Tillslut lugnar han dock ner sig och lägger sig.😏


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...