25 augusti 2023

Trevliga middagar och Love Never Dies-musikalkonsert

Fredag, jippeeee! Lägenheten är städad och dagens träning är avklarad. Det blev både 1 timmes viktträning och 1 timmes promenad så nu ska jag lata mig i soffan resten av kvällen.😊

Steve åkte till sina föräldrar efter jobbet i dag och stannar fram till måndag så jag har hela helgen för mig själv, ääälskar egentid. Steve har nog inte lika roligt om hans föräldrars hund uppför sig lika dåligt som senast. De tog hunden från ett hundhem och hon tror nu att hon äger huset, och Steves föräldrar, och ogillar när någon kommer in på hennes territorium (deras hus). Hon visar vad hon anser med önskad tydlighet genom att göra utfall och skälla. Förra gången fick de stänga in henne i ett rum.

Steves föräldrar har alltid tagit hundar från hundhem och är mycket vana med problemhundar, men de lär nog kräva mycket arbete innan de får pli på den här. Förra hunden de hade, också en schäfer, älskade människor men förstod sig inte på småhundar och brukade sätta sig på dem när dom "lekte". Lite komiskt, men nog inte lika komiskt för småhundarna som skrek av dödsångest när hon satt på dem😏. Det krävdes ett antal hundkurser innan hon lärde sig leka med andra hundar på rätt sätt.

I går åt Steve och jag middag på samma restaurang som i lördags. Den här gången satt vi i deras mysiga "restaurangdel". Allt var lika gott som förra gången och vi åt nästan samma rätter, förutom att jag tog stek till huvudrätt den här gången.
Vi var proppmätta när vi gick därifrån och beslöt oss för att promenera hem genom Wandsworth Common som är en jättestor park.
På vägen passerade vi Wandsworth Prison som är "hem" för brottslingar som begått allvarliga brott. Även tennisspelaren Boris Becker satt där några månader innan han flyttades till ett annat fängelse med mindre farliga brottslingar. Det hade uppenbart varit en skrämmande upplevelse.
I onsdags åkte Angela och jag till förorten/förstaden Teddington som ligger vackert vid Themsen. Vi gick till puben The Anglers, beställde in lite smårätter, drinkar och satt och njöt av det vackra vädret. Det kommer säkert inte att vara många fler dagar med 25 grader så det gäller att passa på. Tyvärr kunde vi bara sitta där fram till kl. 18 då trädgården bokats för en teaterföreställning.
När vi druckit upp gick vi runt lite i området innan vi vände tillbaka mot tågstationen, med ett litet stopp för en Margarita på en annan pub😊
I tisdags tog jag bussen in till centrum för konsertversionen av Andrew Lloyd Webbers musikal "Love Never Dies". LNV är en fortsättning på Phantom of the Opera och utspelar sig 10 år efteråt. Konserten hölls på en av Londons vackraste teatrar, Theatre Royal Drury Lane.
Jag hade lite otur med min plats. Till höger om mig satt en man som verkligen fyllde ut sin plats och lite av min, och i platsen framför satt en "långskånk". För att kunna se någorlunda fick jag luta mig en aning mot tjockisen😒. Musiken och berättelsen var bra, men den slår absolut inte Phantom of the Opera där varje låt är en hit.
I morgon tänkte jag börja dagen med en London Walk i Notting Hill på förmiddagen och så har jag bokat biljett till ännu en musikal på eftermiddagen.😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...