19 november 2023

Pubmiddag och juldekorationer

Så är det söndag igen. Morgonen spenderade jag på gymmet men sedan dess har jag inte gjort så mycket. En svag stund funderade jag på att åka till Camden för lite shopping men kom på bättre tankar. Lördagar och söndagar är INTE dagar man ska åka dit, såvida man inte älskar att trängas. Jag tror jag ska ta en eftermiddagen ledig nästa vecka istället och åka dit.

I går kväll tog Steve och jag bussen till en pub som heter The Tommyfield och som ligger i stadsdelen Kennington (nära Vauxhall). Den här puben är en av pubgruppen Three Cheers 9 pubar som Steve och jag har beslutat oss för att besöka en efter en. 

Puben var mysig, men det var ovanligt lugnt för en lördagskväll.
Tyvärr var deras huvudrättsmeny inte så där jättespännande, 3 av de 6 rätterna var vegetariska och de tre fisk- och kötträtterna lite småtråkiga. Som tur var fanns det många intressanta förrätter, så jag beställde en förrätt till förrätt och två förrätter till huvudrätt.😋

Carpaccio på saltat nötkött och härlig sås med pepparrot till förrätt och ...

... vitlöks- och timjanbakad camembert och ankleverpate till huvudrätt. Jag var minst sagt mätt efteråt😊. Till "efterrätt" beställde vi ett glas engelskt bubbel till mig och ett glas port till Steve.
Vi tog en buss hem som åkte en liten annorlunda rutt tillbaka än den jag vanligen tar när jag ska in till centrala London. Det har varit ett fasligt höghusbyggande i stadsdelen Vauxhall de senaste 5 åren, husen har skjutit upp som svampar. Jag skulle inte vilja bo där, för själlöst. Höghusen står alldeles för nära varandra och vissa lägenheter får säkert aldrig solljus. Battersea Power Station är dock vacker.
För några månader sedan fick vi den danska inredningskedjan Søstrene Grene till shoppingcentret hos oss. Där finns allt man kan behöva inom dekoration och inredning och lite till, de säljer till och med salmiak! Förra veckan tog jag en runda i butiken och kunde inte hålla mig från att köpa lite julsaker. Jag verkar ha en stor förkärlek för porslinsgranar och har under åren samlat på mig en hel del i olika storlekar och utföranden😏. Jag satte upp dem i dag tillsammans med Nykarlebystjärnan. Under de följande dagarna tänkte jag att jag skulle sätta upp resten av juldekorationerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...