1 november 2023

Lyonesse och Spencer House

God kväll på er! Såg att ni har fått ganska mycket snö uppe i Norden. Här bara regnar det, men det betyder också att det inte är så fruktansvärt kallt. Inget ont som inte har något gott med sig😏. Den här veckan är det fullt upp både på jobb- och fritidsfronten och det är riktigt stressigt att hinna med allt.

I går gick jag på teater och såg pjäsen Lyonesse med de kända skådespelarna Kristin Scott Thomas (filmen "Den engelska patienten" m.fl.) och Lily James ("Mama Mia! Here We Go Again" m.fl.)

Pjäsen var nästan tre timmar lång och jag satt längst fram på balkongen = dåligt benutrymme. Pjäsen var som tur var tillräckligt bra för att jag inte skulle överväga att åka hem i pausen.😏
Pjäsen var ok, men den slutade med lite för många lösa trådar, man tänkte typ "jaha, var det allt?". Skådespelarna var bra dock.
I söndags var jag på guidad tur i Spencer House tillsammans med ett par kompisar. Herrgården byggdes av familjen Spencer (prinsessan Dianas släkt) och härstammar från 1750-talet. Det är den sista "överlevande" herrgården i London. Spencer-familjen flyttade dock ut för gott innan andra världskriget, men Spencer House är fortfarande i familjen Spencers ägo. Den nuvarande ägaren är Charles Spencer, 9:e Earl Spencer, bror till Diana, prinsessan av Wales. Nuförtiden hyrs herrgården ut för olika evenemang, som bröllop och företagstillställningar.

År 1985 övertogs hyresavtalet av den superrika investeringsbankiren och filantropen J. Rothschild, och byggnaden genomgick ett tioårigt restaureringsprogram för att återställa hur den såg ut sent 1700-tal, komplett med snidade arkitektoniska detaljer, skorstensstock och kopior av originalmöbler. 
Vi hade bara tillåtelse att fotografera i två av rummen, men allt var verkligen i toppskick.
Framsidan, eller baksidan av byggnaden som vetter mot Green Park.
Bredvid Spencer House fanns ett hus där självaste Winston Churchill bott när han var liten.
Efter rundvandringen gick vi till ett hotell alldeles i närheten, Dukes, där vi åt en väldigt sen lunch. De hade verkligen gått all-in när det kom till Halloween-dekorationer😊
Eftersom vi kom mitt emellan lunch och middag så var restaurangen alldeles tom när vi kom, men det betydde i alla fall att det var lätt att få service.
Vi beställde ett par förrätter vardera som visade sig vara tillräckligt stora för att man skulle bli mätt. Jag beställde ostsouffle i svampsoppa ...
... och lammnacke. Jag hade aldrig ätit lammnacke förut och visste inte vad jag kunde förvänta mig. Det var dock inte min grej eftersom den innehöll alldeles för mycket fett. Steve skulle ha tyckt den var ok men jag har svårt med konsistenten, och när jag skurit bort det fanns typ inget kvar.
I måndags träffade jag min kardiolog (snygg som bara den!😁) för att gå igenom resultaten av de senaste testerna av hjärta och ådror som jag gjorde i somras; ultraljud och 7 dagars test av pulsen. Allt såg bra ut, min aorta hade inte utvidgat sig ytterligare och min puls var bättre än genomsnittet. Tror jag det så mycket som jag tränar😊. Eftersom vi har aortautvidgning i släkten så bör man dock kontrollera hjärtat regelbundet, så nytt ultraljud och läkarbesök är redan inbokat om 12 månader. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...