22 juli 2022

Marknad, mat och shopping

Glad fredag på er! Efter gårdagens 30-graders endagsvärmebölja som delvis spenderades på Storsand har temperaturen sjunkit till 20 igen. Det är snabba kast.
I tisdags var det marknad i Munsala och morsan och jag åkte dit. Det var inte så jättemånga stånd men vi lyssnade på ...
live-musik ...
... och tittade på ett kort dansuppträdande. Många av stegen påminde mig om stegserier från några av mina gympass😊
När uppvisningen var över åkte vi hem igen. Vi köpte inget annat än ett stickmönster till den nyligen designade Munsalatröjan, vilket var huvudorsaken till att jag ville besöka marknaden😊. När jag såg ett inlägg om den vackra tröjan på Facebook för några veckor frågade jag morsan om hon kunde sticka den till mig eftersom jag själv saknar både tålamod och handlag och hon är expert. Som tur var sade hon ja😊. Tröjan består av typiska Munsalamönster; ränder från munsaladräkten, svanar från Munsala kommunvapen samt "blommönster" från Munsala brudvantar.

I veckan gjorde jag hälsosamma (inga spannmål) blomkålstortillas till middag som fylldes med stekt köttfärs, grönsaker och creme fraiche. Jag tycker att de är så goda.

Den här tygväskan med väderdialektord köpte jag från bokhandeln i Nykarleby. Den håller tyvärr på att stänga eftersom ingen vill/vågar ta över butiken (vilket för mig är oförståeligt).

2 kommentarer:

  1. Håller tummarna för att bokhandeln i Nkby ska klara sig, väldigt bra butik!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen, de har alltid de böcker man söker, och har de inte så beställer de in.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...