27 oktober 2009

HIP HIP HURRAA!!:-)

Nå, sån stor sak är det väl inte men nu har vi äntligen bokat en person som ska komma hit och utvärdera lägenhetens energiförbrukning, vattenförbrukning, information om ägaren, ja allt mellan himmel och jord som man kan hitta om bostaden och ägandeförhållandet. Ett HIP-paket (Home Information Pack) är ett nytt påfund och ett sätt för staten att få in mer pengar för det kostar naturligtvis. Alla som säljer hus måste nuförtiden göra ett sådant pakte. Hittade ett exempel på webben och det var 60 sidor långt!!! Vilken köpare orkar gå igenom ett sådant massivt dokument. Man tycker ju att ett sådant paket skulle göra användningen av jurist onödig men icke, en sådan måste vi ha sen när vi lägger in ett bud.

De verkar vara väldigt effektiva på det där "utvärderingsföretaget", 30 min efter att Steve talat med dem och betalat för tjänsten över telefon blev han uppringd av en kille som fråga om det är ok att han kommer och "utvärderar" imorgon. Alla som har bott i England en längre tid vet att sådant effektivitet inte är norm här:-).

På lördag kan vi äntligen gå och se lägenheten som vi är väldigt sugna på (om bilderna inte ljuger). Vi har väntat i 2 veckor på att hyresgästerna ska komma hem från semestern och bemöda sig att lyfta luren när bostadsförmedlaren ringer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...