31 oktober 2009

Husjakt

Nu är vi tillbaka från vår "husvisningstour". Det är jätteskönt väder så vi gick till båda husen. Det första var huset med tre sovrum och en stor trädgård som jag visade bild på i förra inlägget. Det var helt ok men det var ändå något som fattades. För det första låg det vid en ganska stor väg med mycket trafik, i stadsdelen Merton, dvs inte i Wandsworth (där vi bor nu). Det här skulle innebära en myyyyycket högre månatlig council tax (skatt som man måste betala varje månad för kommunal service, den skiljer sig från stadsdel till stadsdel). Wandsworth har lägsta "council taxen" i Storbritannien, Merton har den högsta och det skiljer säkert £100 pund i månaden. Orsaken är att de konservativa har röstmajoriteten i Wandsworth och för att behålla sina väljare så håller de skatten låg. Wosks for me:-)



Det andra huset låg i Southfields, 10 min promenad från där vi bor nu. Hyresgästerna satt och åt frukost under tiden vi gick och "snokade":-) Den här bostaden gällde bara första våningen men det var smart inrett med kombinerat kök (stort) och matsal. Vardagsrummet var av acceptabel storlek, men om vi slog ut ena väggen så skulle vi få ännu en meter. Sovrummet var även stort. Det fanns öppen spis (engelsk stil) i både vardagsrummet och sovrummet. Till min glädje får man elda i dem...sålänge det inte är kol eller ved så inget grillkorvsgrillande:-) Det fanns även trägolv i hela lägenheten. Trädgården var också av helt ok storlek. Vi var de enda som såg den idag och vi kommer nog att gå och se den igen nästa lördag (de kan bara visa den på lördagar).



Steves kompis...Steve (jag skämtar inte) är byggmästare så vi kommer att anställa honom för alla eventuella byggjobb som vi behöver. Han är pålitlig och sådana är guld värda i det här landet.

Ikväll ska vi och äta gratis trerätters middag på en gastropub i Holborn i centrala London, The Bountiful Cow. Det finns en webbsida som heter Toptable där man kan hitta de flesta restauranger i London, men även i andra städer och länder. Varje gång man bokar bord genom dem och sedan recenserar upplevelsen får man poäng. När man samlat tillräckligt många poäng får man äta gratis på ett antal restauranger. Vi går alltid till Bountiful Cow. Puben/restaurangen ligger väl gömd bland kontorsbygganderna och ser inte mycket ut för världen, men maten är superb och portionerna är stora och det gillar vi:-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...