13 augusti 2015

På bättringsvägen och lite semestershopping

Pust, gårdagen var en pärs ur magflunssynvinkel, magen och tarmarna var verkligen inte nöjda. Jag tvingade mig dock till gymet mellan toalettbesöken, tänkte jag skulle börja återfå min kondis så smått. Det var verkligen inte lätt, kände mig ganska urlakad, men jag tog mig igenom. Natten till onsdagen hade jag dessutom haft ordentligt svårt att sova på grund av min värkande rygg, fick till och med försöka sova på soffan. Ryggen brukar alltid börja värka när jag inte tränat på en vecka. Det är verkligen ett bevis på musklernas makt.

Eftersom magen inte verkade bli bättre trots att jag knappt ätit något så googlade jag i morse på vad man skulle/kan äta när man har trilskande mage; vitt bröd, kokt potatis och överkokt ris var de vanligaste förslagen, idel kolhydrater. Jag kände riktigt hur det vattandes i munnen, noooot. Normalt har ju dessa livsmedel en lätt förstoppande effekt och jag antar att det är det man vill åt. Efter morgonens Pilates idag gick jag iallafall till en organisk matvaruaffär och köpte en burk potatis- och linssoppa som hade ungefär samma färg som xxx:-). Så, det har jag ätit till lunch och middag och ännu har magen faktiskt hållit sig lugn så "fingers crossed". Jag har också druckit massor av vätska och börjat varje morgon med en "kallsup" som är havssalt utblandat med vatten. Skitäckligt men är bra för att åtgärda saltbristen vid orolig mage.
Från skitprat till shoppingprat. Här kommer ännu ett par bilder av lite shopping som jag gjorde under semestern, närmare bestämt i Umeå.

Sandalerna köpte jag på en affär som hette Scorett eller Eurosko eller något. Jag tycker det är svårt att hitta snygga sandaler eftersom det är tantvarning på de flesta, men de här hade en roliga guldfärgade detaljer vid hälarna,
Jag köpte också en lång kofta på Vero Moda. Alla gick i långa koftor i Umeå så det kommer nog att bli höstens mode.
De här tre parfymerna snabbköpte jag på Heathrow när vi åkte till Finland. Jag hade använt upp ALL sommarparfym till sista droppen så det var verkligen dags. Jag tycker det är lite småjobbigt att köpa parfym, man luktar och luktar och sedan vet man inte vad som är vad. Escadas sommarparfymer har alltid varit en av mina favoritparfymer och Marc Jacobs småparfymer är bra att ta med sig när man reser. Den tredje flaskan, Bronze Goddess från Estee Lauder, hade jag aldrig provat förut och tyckte luktade fräsch.
Tja, vad har jag gjort annat då hittills. Inte allför mycket eftersom magen varit på så extremt dåligt humör ... 3 kg har jag iallafall gått ner.

På tisdag besökte jag min GP för att gå igenom resultaten av min 24-timmarsblodtrycksmätning. Ovantrycket var bra men undertrycket var fortfarande lite onödigt högt så han ökade dosen en aning. Suck. För övrigt så är det sällan man lämnar ett besök hos sin GP på gott humör, men det gjorde jag verkligen i tisdags. Det är andra gången jag besöker den här GP:n och hans hemlighet är nog att han tar sig tid att lyssna. Jag nämnde att jag äter lågkolhydratkost, eller ketogenisk kost som det väl kallas här. Det verkade som om han inte hört talas om det sättet att äta tidigare men han verkade intresserad och frågade massor, vad jag äter under en dag och om jag faktiskt inte äter mellamål, bröd, potatis pasta mm? Han blev särskilt intresserad när jag berättade att min IBS försvann i samma stund som jag började med LCHF. Han är säkert en av dem som rekommenderar att man äter mer fiber när man har IBS vilket är helt tvärtemot vad man ska göra, åtminstone enligt min, och tusentals andras (finns hur många bevis på detta på LCHF-Facebook-sajter och webbsidor), upplevelser. Vi diskuterade även kolesterol och även där var han lite fast i det gamla ... engelska doktorer är inte väldigt nyskapande utan håller sig gärna till det gamla och välbekanta, precis som de finländska. Det är sällan man frälser någon genast men kanske jag har fått honom att tänka utanför ramarna lite.

När jag ändå var igång och uppvärmd så berättade jag om min problemrygg och min ena vad som börjar värka något otrolig efter 30 minuter om jag går väldigt långsamt (säkert nerv som är i kläm i ryggen). Så, nu ska han skicka en remiss så att jag ska få komma på en magnetröntgen. Jag har tidigare bara röntgat ryggen och då ser man inte allt.

2 kommentarer:

  1. Ingefära är ju bra för magen, samt kamomill som t.ex te. Hoppas den ger med sig, kanske strunta i träningen så länge du inte känner dig i skick, så får magen ta det lugnt också och återhämta sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror faktiskt det fanns ingefära i den där gula soppan som jag åt. Börjar bli bättre nu, får bara hålla mig från fett i ett par dagar.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...