23 augusti 2015

En dag på stan

Tillbaka hem igen efter morgon-bowlsen som North Sheen tyvärr förlorade. Mitt under tävlingen började det regna och de tävlande blev som dränkta kattor. Vi åskådare satt under tak så oss gick det ingen nöd på:-). Det typiska var, genast vi kom hem igen bröt solen fram och nu har det varit hur fint och soligt som helst hela eftermiddagen och kvllen.

Här kommer lite bilder från Mias och min härliga och avslappnande lördag. Vi träffades på en pub som heter The Mayflower i Rotherhithe i sydöstra London. Det är inte ett område som man normalt åker till, förutom för att besöka Finska kyrkan när de håller jul- och påskmarknad.

Jag stötte på den här puben för några måndader sedan när jag googlade efter något annat. Jag gillar gamla pubar med historia och ett extra plus i kanten om de ligger vid Themsen. På lördagen skulle det bli 30 grader så vad kan vara bättre än att tillbringa den vid "strandkanten" där det fläktade.
Vi var hungriga som vargar när vi kom fram. Jag har fått pippi på kalla uppskärningar och buffalomozzarella så det blev det till förrätt. Jag lämnade bröd och hummus (mycket kolhydrater). Till huvudrätt beställde vi båda sallad med lammstek, fetaost och lite annat smått och gott. Jag är ju ingen storkonsument av lammkött men försöker vänja mig, lamm är typ Englands nationalkött. Här hade de lyckats för köttet smakade inte alls ull.
På toaletten fanns ett foto av en av pubens servitriser anno 1901, själva puben härstammar från början av 1600-talet
The Mayflower är en sån söt liten pub och jag rekommenderar verkligen ett besök. Maten är jättegod och puben full av atmosfär och historia. Den ligger dessutom bara ca 5 min från Rotherhithe overground-station.
Efter lunchen promenerade vi längs med Themsen mot Tower Bridge. Tröttnar aldrig på utsikten mot centrala London.
Oops, glömde zooma ut:-)
Så här skulle det ju vara:-).
Det finns många ombyggda före detta lagerlokaler och det är ett nöje att promenera genom de smala gatorna.
Ebb
När vi kom fram till Tower Bridge kände vi att vi ännu ville njuta av solen så vi gick till puben The Dickens Inn som ligger ett stenkast från Tower of London. Den gamla puben ser minst sagt lite malplacerad ut bland alla fula cementbyggnader från 70- och 80-talet, men är grymt mysig med alla stora trästockar både på ut- och insidan. Vi lyckades hitta ett par platser i solen och satt där och njöt av vädret och ett par glas med kallt vitt vin. Förhoppningsvis var det här inte årets sista mycket varma dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...