30 augusti 2015

Hemlagat är bäst

Trevlig söndagskväll på er. Sitter med tända ljus och slappar framför TV i en nystädad lägenhet. Sån skön känsla.

Idag spenderade jag lite extra tid på min kombinerade söndagslunch/middag. Lövbiff finns ju i var och varannan affär i Finland/Sverige men här kan de vara svåra att hitta. Igår såg jag emellertid att det fanns minute steaks, som de kallas här, på Waitrose så efter gymet idag så gick jag dit och köpte på mig en förpackning med två stekar. Jag bankade ut dem med hammare, pepprade och saltade, fyllde dem med boursinost med vitlöks- och örtsmak och färsk basilika, rullade ihop dem och stekte dem i smör i några minuter. Till lövbiffen åt jag kokt broccoli, halv avocado med fetaost samt "zucchini-frites" (kallas även courgette) som ni gör på följande sätt:

Dela zucchinisarna på mitten och sedan i klyftor och vänd dem i lite olivolja och salt. Sätt sedan klyftorna på en bakplåtspappersklädd form och sätt dem i varmluftsugn på 200 grader. Efter 5-10, ta ut plåten och strö lite finriven parmesan över. Låt dem sedan gå klart i ugnen tills osten fått färg, ca 10-15 minuter. Perfekt tillbehör. Jag hittade receptet på den här bloggen.
Eftersom det var söndag och bank holiday-helg så festade jag till det och gjorde en sats bounty-bollar. Rackarns så goda de är och enkla att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...