23 januari 2017

Lördagsmiddag

God kväll i stugorna. Så är måndagen i princip över och nu blir det bara bättre. Idag har jag bara jobbat med en sväng till gymmet som avbrott.

Igår söndag gjorde vi inte många knop heller, hade ett par kompisar över på middag på lördag, men jag fick iallafall gjort min självdeklaration så nu är den inne. Man har tid från föregående års april att göra den men det blir ändå aldrig av förrän januari (onlinedeklarationer ska lämnas in 31.1):-).

Som sagt, i lördags kom våra kompisar Ivonne och Seth över på middag.
Till förrätt provade jag ett recept på laxcarpaccio som blev helt fantastiskt gott och det var helt tack vare såsen som hade lite sting. Gör så här:

Laxcarpaccio
(4 personer)

Blanda:
3/4 dl soja
3 msk risvinsvinäger
1 tsk honung
1 msk färsk, riven ingefära
1 klyfta vitlök, pressad
1 msk sesamolja
1 krm chiliflakes

1 knippe koriander

Skiva 300 g lax så tunt du kan och fördela den på 4 tallrikar. Ringla dressingen över laxen och toppa med korianderbladen.
Till huvudrätt blev det Steve specialare, pork belly. Vi hade köpt en bit sidfläsk som var lite över 2 kg men det blev bara två små bitar kvar, så gott är det:-)
Jag gjorde också en vitkålsgratäng som passar perfekt till alla typer av rätter.
Till efterrätt bjöd vi på tre olika dessertostar och Port eftersom vi visste att Ivonne och Seth inte är så förtjusta i söta efterrätter. Jag behöver kanske inte säga hur mätta vi var efteråt-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...