18 januari 2017

Petrus

Så var det lillördag igen men här blir det inget festande:-) Jag ska ta några timmar ledigt på morgonen och eftermiddagen och då får jag jobba in morgondagens deadlines ikväll istället.

Här kommer några bilder från gårdagens "finlunch" på Petrus som är en av Gordon Ramsays restauranger. Den här restaurangen har en michelinstjärna (trodde den hade tre men det är en annan).

Restaurangen ligger i stadsdelen Knightsbridge och innan det var dags att gå dit dödade jag en halv timme genom att gå runt på fina varuhuset Fortnum & Mason. Jag har aldrig sett en affär med så många försäljare, speciellt på smink- och parfymavdelningen. Det gick 5 försäljare på en kund så jag kan tänka mig att de slogs om att få betjäna för det blir ju tråkigt i längden att bara stå och hänga.

Jag hittade inget i varuhuset, tycker inte att 400 pund för en t-shirt är ett rimligt pris:-)

Jag hittade till restaurangen utan större problem och var först på plats, som vanligt, av mina kompisar.
När även Anette och Helen kommit fick vi var sin specialcocktail som innehöll Finlandiavodka (bra val:-), rabarberpuree och lite till.
Till våra cocktails fick vi var sin fritterad grej som jag inte vet vad den innehöll men god var den:-)
Vår förförrätt: jordärtskockveloute med brioche och tryffelost
Anettes och Helen beställde var sin av den här vackra skapelsen till förrätt: "Trädgårdssallad", Brie de Meaux (har jag berättat att restaurangen serverar fransk mat:-)) och vintergrönsaker.
Jag valde Foies gras-parfait, gröna bönor, senap och mandel. Jättegott!
Till förrätt valde både Anette och jag grillad kyckling (poussin), potatispure med tryffel, broccoli och sås. Den här rätten var också jättegod med kycklingen tillagad på tre olika sätt.
Efter huvudrätten fick vi en fantastiskt fräsch förefterrätt med limesorbet och limefluff.
Den här gången åt jag efterrätt eftersom jag ville prova på allt som en restaurang med michelinstjärna kan erbjuda. Dessutom är portionerna ganska små på sådana här ställen:-). Det fanns mörkchokladtårta på menyn så valet var enkelt. Den smakade verkligen mörkchoklad och var underbart smörig och krämig.
Efter efterrätten fick vi ännu en sötsur chokladskapelse innan måltiden avslutades med kaffe.
Vi var verkligen nöjda med maten och servicen och vi var de sista som lämnade restaurangen efter lunchbetjäningen. Ett extra plus att de inte försökte tvinga ut oss efter två timmar utan lät oss sitta kvar tills vi var klara samtidigt som de strök linnedukarna och satte fram glas och bestick på borden runtomkring oss inför kvällen:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...