12 januari 2017

Mat och teater

Det har varit en våt dag i London idag och i de östra delarna verkar det ha snöat lite men inte här i väst. Jag har inte emot lite regn då och då om man kan sitta inne med tända ljus.

Idag kände jag mig lat när jag gick för att shoppa mat efter gymmet och köpte färdiga squashplattor som jag skulle använda till min lunch. Det är ju jättejobbigt att stå och skiva med osthyveln:-). De senaste månaderna har jag märkt att de stora matvaruaffärerna allt mer börjar ta in lågkolhydratalternativ och nuförtiden kan man köpa både dessa plattor, blomkålssris (ostekt), squashspagetti osv.
Det här var resultatet, otroligt goda squashrullar med fetaost och tomatsås. Ni får receptet här nedanför.
Ingredienser
(2 portioner)

Rullar
1 squash
1 msk olivolja eller smör
salt och svartpeppar
torkade örter
2 msk grön pesto
75 g fetaost

Tomatsås
1/2 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
200 g konserverade tomater
1 tsk torkade kryddor
salt och svartpeppar
1 tsk honung (kan uteslutas)

Garnering
Pinjenötter

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 C
2. Skiva squashen i 1/2 cm tunna skivor. Stek skivorna någon minut på varje sida i fett så att de blir mjuka. Strö över salt, peppar och torkade örter. Lägg upp på ett fat.
3. Fördela pesto på varje squashskiva. Lägg på fetaost och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsfast form.
4. TOMATSÅS: Skala och strimla lök, finhacka vitlök. Bryn lök och vitlök i stekpannan i smör/olivolja i några minuter. Blanda i tomater, örtkryddor och honung. Koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Häll tomatsåsen över squashrullarna. Toppa eventuellt med pinjenötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Servera till kött eller en sallad.

I tisdags var jag ännu en gång och såg komedin The Play That Goes Wrong, jag såg ju den för ett par år sedan. Den här gången var jag med Carina. Pjäsen var fortfarande bra men nu satt vi lite högre upp och man kände inte sig lika delaktig.

Så är det fredag imorgon igen, hääärligt. På lördag ska vi delta i Steves bowlklubbs årsavslutning och det blir både middag och prisutdelning. På söndag ska jag på Afternoon tea följt av en hip hop-dansuppvisning tillsammans med några sweor. Det är en svensk som regisserat dansföreställningen och den lär vara mycket bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...