19 januari 2017

Matpromenad i Soho

Idag tog jag lite ledigt från jobbet igen och gick på matpromenad tillsammans med Anette och Helen. Halv 11 var vi ett litet gäng som samlades utanför ett cafe och så tog den jättetrevliga guiden oss på en 2,5 timmes runda runt Soho med 5 stopp på olika matställen för att vi skulle få köpa lite smakrov. Hon berättade också lite om Sohos intressanta historia.
På väg mot det första matstoppet passerade vi en liten restaurang med det minnesvärda namnet Little Pitt:-) De lär ha den bästa Pulled porken dock.
Vi passerade också en chokladaffär med det inte alltför lättuttalade namnet Choccyvoccydoodah med helt fantastiska kreationer. Det finns också en cafe på övre våningen.
Vårt första matstopp var en shop som sålde grillade smörgåsar med olika fyllningar och främst då ost. Brödet som Melt Room använder är gjort på surdeg för att vara liiiite hälsosammare.
Grillad sandwich med tre ostar.
Därefter gick vi runt i området lite till tills vi kom till en sushirestaurang som hette Yoobi och som är Londons första temakeria som tar sin inspiration från brasiliansk mat (vi fick lära oss att det finns över 1 miljon japaner i Brasilien). Temaki är strutar av noriblad som fyllts med olika godsaker.
Efter att ha testat det japanskbrasilianska köket fortsatte vi till China Town där de som ville kunde prova på en ångad bulle som fyllts med kött. Jag hoppade den rätten för den är väldigt kolhydratrik och jag ville spara dem till dagens sista matstopp, den italienska glassaffären Gelupo som gör glass enligt säsong och årstid.
Det fanns ett stort block av mörkchoklad på säkert 20 kilo där man kunde skrapa av choklad och toppa glassen med. Alla chokladälskares dröm:-)
Jag, Anette och Helen stannade kvar på gelaterian ett tag för kaffe innan det var dags att åka hem var och en till sitt. Resten av kvällen har jag jobbat ifatt dagens projekt men det var det verkligen värt. Vädret visade sig dessutom från sin bästa sida med sol från en klarblå himmel även om det var kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...