28 januari 2017

Winter Lights Festival i Canary Wharf

Hoppas ni har fått en bra start på helgen. Jag har avverkat lördagens första gympass och om exakt en timme är det dags för nästa och efter den kan helgen börja. Jag har nu gått på 6 pass den här veckan, Body Attack blir det 7:e. Sedan har jag också planerat in Body Pump för i morgon. Jag känner mig lite småstel i kroppen men eftersom jag varierar mina pass så går det hur bra som helst att gå varje dag på gym. De säger ju att man ska ha en eller två vilodagar i veckan men jag håller inte med, jag tror inte att en timmes varierad träning per dag är skadligt på något sätt, isåfall skulle t.ex. lantbrukare vara utslitna efter några veckor. Kroppen behöver belastas fysiskt varje dag för att hålla hela livet.

Nu har det äääääntligen börjat bli lite varmare här i London. Efter ett par veckor med temperaturer runt 0 så kändes det plötsligt ljummet när jag gick till gymmet vid 8 i morse. Så underbart skönt. Välkommen vår!

Igår när jag var på Winter Lights Festival i Canary Wharf med Carina var det ganska småkallt men det blåste iallafall inte. Ljusfestivalen består av en mängd ljusinstallationer både utomhus och inomhus och man får en karta där de står inprickade och sen är det bara att börja leta. Vi hittade nästan alla men missade tyvärr några som skulle ha varit roliga att se så de borde nog uppdatera sina kartor.
Det värmde bra i baken att sitta på de upplysta bänkarna:-)
Den här installationen var fin, färger och former som projicerades på vattendimma. Tur att det inte blåste.
En installation av det enklare slaget men de upplysta kontorshusen i bakgrunden gottgjorde för det.
Färgade remsor med centrala London i bakgrunden.
De spelande bollarna som ändrade färg var också en av höjdpunkterna ...
... likaså orden som skapades av fallande vattendroppar.
Include
Popular

Efteråt var det tänkt att vi skulle äta på en restaurang med live jazz/soul/blues men när jag anlände till Canaray Wharf kl. 18 hade jag fått ett röstmeddelande från restaurangen där de sade att de tyvärr inte kunde erbjuda något bord till oss. Jag bokade kvällen före online (då var det ingen avsaknad av lediga bord) och de hade haft 20 timmar på sig att kolla om de dubbelbokat och höra av sig I GOD TID. Det här var inte acceptabelt för det är lite sent att hitta någon bra restaurang när man är på plats. Jag ville INTE äta på en restaurang som hör till en stor kedja och det finns det gott om i Canary Wharf. Det blev tillslut en spansk kedjerestaurang när vi efter 30 min letande i det kalla vädret inte hittat något intressant. Maten var helt ok och efter ett par glas rödvin så lättade humöret lite:-). Jag skrev iallafall och beklagade mig på tripadvisor i morse.
Kyckling och chorizo i vitvinssås
Padrone-peppar
Köttbullar i tomatsås
Griskind (lämnade potatisen)

Nu till lite annat, en bild på ett par läderskor av märket Dune som jag köpte i en välgörenhetsbutik förra lördagen. Jag köper sällan något därifrån, speciellt inte kläder, men ibland har man tur. Jag har tänkt länge att jag skulle behöva ett par vristskor och de här var extra snygga då de hade dragkedja både på in- och utsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...