15 maj 2017

Busens värsta dag på länge

Idag har jag varit riktig effektiv, har hunnit både jobba, gymma och dammsuga lägenheten och nu ligger jag och kollar på ytterligare några Downton-avsnitt.

Igår var det tävlingsdags för Steve igen så jag följde med och för att kolla. Jag kom också ihåg att ta med mina hörlurar så jag lyssnade på en ljudbok samtidigt som jag följde spelet. Det gäller att vara effektiv:-)
Idag jobbade Steve bara halv dag eftersom han jobbar till 12 på lördagar så vi beslöt oss för att gå till ett engelskt kafe i närheten för engelsk frukost, Vi åt kl 13 och nu kl 20 är jag fortfarande mätt så det blev riktigt förmånligt med två måltider i en:-)
Stackars Busen har inte haft någon rolig dag idag. Det började med att ytterväggarna på vårt hus isolerades vilket innebar att man borrade hål i väggen och sprutade in isoleringsmassa. Jag befann mig på gymmet när de påbörjade arbetet och när jag kom hem igen fanns Busen ingenstans (han brukar alltid komma och möta en vid dörren). Jag letade och ropade men inte ett litet mjau hördes. Alla fönster var stängda så genom dem hade han inte kunnat hoppa. Steve kom hem 15 minuter efter mig och hjälpte mig leta (vår bostad är ju inte precis en herrgård) och tillslut hade han Busen inklämd bakom soffan. Hela katten skakade när han lyfte upp honom, helt skräckslagen av borrljudet.

Och hans dag blev inte bättre för sedan klippte vi klorna på honom inför besöket till veterinären och sedan dammsög jag hela lägenheten på katthår då jag inte hann göra det i helgen. Han, precis som många andra djur, avskyr ljudet dammsugare men jag ville ha det gjort för det fanns katthår överallt.

Sedan bar det av till veterinären för att kolla hans inflammerade ögonvrå. Vi fick "hälla ut" honom ur buren men sedan skötte han sig exemplariskt, veterinären var väldigt imponerad. Han kröp nära mig när hon skulle börja undersöka honom men sedan satt han stilla när hon tog tempen på honom i ändalykten och droppade ögondroppar i ögonen och kollade både med och utan lampa. Imorgon ska jag dit och hämta ögondroppar och sedan blir det en veckas behandling och återbesök nästa måndag. Sedan vi kom hem har vi emellertid knappt sett skymten av honom så han är uppenbarligen fortfarande traumatiserad av dagens vedermödor, inte ens räkor lockar fram honom, stackarn😘

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...