22 maj 2017

Senaste nytt om Busen och besök av nya områden i London

Måndagshälsningar från ett jättevarmt och soligt London, äntligen kom den riktiga värmen hit också.
Jag har precis kommit tillbaka från veterinären med Busen för efterkontroll och hans öga såg bra ut. Vi ska däremot fortsätta med ögondropparna i ännu några dagar för säkerhetsskull.

Jag tycker alltid så synd om Busen när vi kommer till veterinären. När vi satt och väntade tryckte han huvudet mot ena hörnet av kattburen och darrade. Stackars lilla plutt. Jag behövde däremot inte hälla ut honom ur buren den här gången utan han klev ut av sig själv, sedan drabbades han dock av osäkerhet och ville klättra upp i famnen, något han aldrig gör annars. Veterinären berömde dock hans uppförande ännu en gång när han genomled ögonundersökningen utan att varken morra, fräsa eller riva. Hon berättade att många katter blir alldeles galna när de ska undersökas. Busen har faktiskt aldrig morrat eller fräst, han bara kurrar och jamar.

Idag jobbade Steve halv dag som vanligt och efter att jag kommit från gymmet, duschat och jobbat undan lite gick vi på lunch till samma engelska cafe som förra veckan. Jag tog engelsk frukost som vanligt. Man lämnar aldrig bordet hungrig efter de portioner som de serverar på det här stället. Inte fattig heller för det är väldigt billigt.
Förra veckan kom den fjärrstyrda musen jag beställt till Busen för 2-3 veckor sedan. När jag öppnade paketet hittade jag snarare än fjärrstyrd råtta än mus, 3 gånger större än på videoklippet där en liten kattunge lekte med leksaken. Busen är rädd för den surrande råttan och springer iväg nästan genast man startar den:-)

Jag får inte ens båda på samma bild, här är Busen på väg bort.
Något han däremot gillar är den här FURminatorn som kom med posten i morse. Min kompis Mia tipsade om den när jag beklagade mig över allt hår som Busen släpper av sig. Den är fantastisk. Den samlar upp hår som man inte ens trodde satt löst och är enkel att tömma. Busen spinner dessutom högt när man kammar honom så han ger den fem klor av fem möjliga.
I lördags åkte Steve och jag några zoner ut ur London för middag i en mycket söt liten stad som heter Ewell. Steve jobbade i området i 6 veckor tills han fick sitt nuvarande. Han cyklade dit varje morgon det inte regnade men det var helt enkelt för långt borta, dessutom var det halvtid. Han hann iallafall se hur vackert stället är.

Ett före detta fängelse.
Restaurangen vi bokat var italiensk och hette Il Laghetto. Innan middagen gick vi till ett par pubar för fördrinkar varav man på en kunde köpa Moet-champagne glasvis. Det har jag inte sett tidigare, ofta brukar de bara sälja billigare Prosecco eller Cava på glas. Men så är Ewell inte något nedgången by/stad heller.

Vi hade bokat bord till restaurangen till kl 20 och då var den redan full så tur vi bokade. Maten var jättegod och verkligen värd pengarna. Restaurangbyggnaden var gammal och charmig med golv och väggar som lutade både hit och dit:-)
Utsikten från vårt bord.
Jag beställde det dyraste på menyn, medaljonger av nötfilé med mustig grönepparsås för £17.90. Sååå gott. Steve beställde lammkotletter och fick hela 4 stycken! Hit vill jag absolut igen, Ewell ligger bara 20 minuter med tåg från Clapham Junction och det är fantastiskt grönt och vackert.
Nej, nu ska jag titta på de 2 sista avsnitten av Downton Abbey, så bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...