27 maj 2017

Värmen är äntligen här och lite svensk stå upp-komik

Åh vad jag njuter av värmen vi har just nu. Det är kanske inte så kul när man ska sova och det är varmt men det får man ta:-). Busen är inte lika nöjd med värmen och ligger mest och sover, helst på golvet.

De tre senaste dagarna av 25+ grader har jag gått på min entimmes runda och lyckats bränna axlarna och då går jag en runda så jag har inte samma del vänd mot solen hela tiden. Solen är verkligen i en annan liga här i England.

Jag tycker egentligen att det är uuuurtråkigt att promenera men har man musik, eller som nuförtiden, en talbok i öronen så är det hur kul som helst. Man vill nästan inte sluta promenera för man är så nyfiken på att höra hur boken fortsätter. En ljudbok är vanligtvis mellan 9-13 timmar lång så man hinner gå många rundor innan den tar slut. Igår lyckades jag fotografera mig själv under promenaden:-).
I onsdags var jag, Cecilia och Björn på svensk stå upp-komedi till stadsdelen Angel. Vi började dock med middag på den mysiga restaurangen Hoxley & Porter som jag besökt och skrivit om tidigare t.ex. här.

Jag valde räkor som förrätt och även om de var mycket goda så var portionen väldigt snålt tilltagen, bara tre små stackare.
Huvudrätten var dock bättre, stek med spenat och savoykål och bacon (bytte från den obligatoriska potatisen som annars skulle ha serverats). Den rätten mättade måste jag säga.
På väg mot komediklubben Bill Murray där stå uppen skulle hållas passerade vi ett intressant gatukonst, speciellt den här med en pardi på filmen La La Land med dansande Theresa May och Donald Trump. De är båda ökända för att ha svårt att hålla sig till sanningen.
Den här var också fin, Madonna med Andy Warholstuk.
När vi kom fram till komediklubben så tog vi en drink och satte oss i deras beer "garden". Inte den finaste trädgård jag suttit i precis men det var iallafall skönt att sitta utomhus.
Det var ingen stor publik vilket inte är det ultimata vid Stå upp eftersom komikerna gärna vill skämta med publiken, så även den här gången:-) Vi hade dock turen på vår sida så vi slapp besvara 10 frågor.
4 komiker plus en "presentatör" uppträdde, ingen som jag hört talas om tidigare. Förutom den sista komikern, som var en tjej, så var vi inte alltför imponerade över akterna. Vi hade hoppats mer av dem och de verkade kämpa för att ha något att säga under de 20-30 minutrarna som de fått vardera.
Efter den tredje akten började jag känna mig ganska trött och uttråkad, men då kom kvällens bästa akt som fick igång publiken. Jag antar att hon hade mest erfarenhet för hon var både rolig och rapp i käften utan att behöva ta till snuskskämt. Hon berättade mycket om olika fadäser som skett när hon rest och då blir det extra roligt eftersom man kunde känna igen sig i mycket som hon berättade:-).
Ikväll ska Steve och jag äta middag på vår lokala franska restaurang L'Affaire, vi har inte varit dit på ett tag nu. Men först några avsnitt av TV-serien Breaking Bad som jag försöker ta mig igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...