6 maj 2017

Film, Amarone och ostöverflöde

Glad söndag på er alla! Jag har precis ätit frukost efter morgonens danspass och Busen har fått en stor näve räkor så nu ligger han på sin utsiktspost och jäser:-)

Igår slog jag på stort och köpte en flaska Amarone-vin som inte percis hör till de billigaste vinerna. Tvärtemot vad man skulle kunna tro när man smakar Amarone-vin så innehåller det mycket lite socker, enligt de flaskor jag såg på Alko i Finland, 5-6 g socker/liter. Orsaken är att dessa viner innehåller mer alkohol än normalt, runt 15 %, så sockret har förvandlats till alkohol. Riktiga hälsodrycken med andra ord:-)
När Steve kom tillbaka från sina föräldrar i måndags hade han med sig tre jättestora mögelostar till mig. Han vet att jag tycker om dessertostar, men kanske 3 var lite överkurs för det finns en gräns för hur mycket mögelost man kan äta på en vecka:-). Tänkte jag skulle dela upp dem i mindre delar och frysa in så kan man åtminstone använda dem i matlagningen och inget går till spillo.
I torsdags var det dags för SWEAs månadsbio som min kompis Cecilia och jag ansvarar för. Den här gången såg vi den engelska indiefilmen Lady Macbeth. Den baserar sig inte på Shakespeares Lady Macbeth utan den ryska författaren Nikolaj Leskovs bok "Lady Macbeth från Mtsensk-distriktet". Jag visste inte mycket om filmen på förhand men den blev en positiv upplevelse. Filmen visade sig vara ganska brutal eftersom huvudpersonen, Katherine, inte stoppade för något för att få ett liv med sin älskare. Vi var nog alla ganska omskakade efteråt:-)
Hela gänget uppställda på rad:-)
Efter filmen hör det till att vi går och äter på en restaurang i närheten och diskuterar filmen. Den här gången hade jag bokat bord på en Brasiliansk bbq och street food-restaurang som heter Cabana. Maten var helt och inredningen bool.
Jag beställde grillad halloumi till förrätt ...
och grillade kyckling- och baconspett med kokoscoleslaw till. Jag måste göra den där coleslawen själv någon gång för kokosen passade verkligen bra till. Jag tror att allt de gjort var att tillsätta kokoschips. Vi delade också på en flaska brasilianskt rödvin som var riktigt gott. Tror inte jag druckit vin från Brasilien tidigare.
Det var en riktigt trevlig kväll som gick helt enligt planerna. Jag skötte om kvällens filmkväll själv då Cecilia var borta, men istället fick hon ta hand om förra månadens filmkväll när jag var på resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...