20 maj 2017

På hemligt uppdrag och regnigt AW

Glad helg på er! Jag hade ingen tidig dansklass i morse då instruktören befinner sig på jobbresa i New York och kunde därför sova så länge jag ville vilket innebar till kl 9.

Här kommer några bilder från vad jag har sysslat med några av kvällarna den här veckan. Veckans höjdpunkt måste nog ha varit när jag och 3 kompisar gick på en "hemlig" spionbar där vi måste knäcka koder för att få våra drinkar. Baren låg i källaren bakom den mysiga puben/restaurangen Worlds End Market.
Naturligt ingick attt man skulle klä sig i tidsenliga kläder ... fast de där hattarna tror jag inte är helt korrekta:-)
För att få våra cocktails (som var olika för alla beroende på våra personliga koder) ringdes in till högkvarteret.
Instruktioner läses
Enigma-maskinen
Högkvarter och bar.
Till en drink skulle vi välja vår favoritdoft bland 12 provrör med dofter och sedan blandade baren till dem.
Instruktionspärmen
Carina pratar med högkvarteret:-)
Efter första beställde drinken så fick vi var sitt dokument (jag var Agent Blue), komplett med sigill och allt, med information om vad vår specifika cocktail innehöll samt instruktioner till nästa uppdrag. Enligt informationen så tillverkas varje cocktail endast en gång så ingen får samma som mig ... kanske under den sittningen men den tillverkas säkert igen till nästa sittning:-)
Alla våra cocktails var jättegoda.
De röda lamporna visar att någon av agenterna ringer in med sina koder.
Flygarna stod bakom baren:-)
Min tredje och sista cocktail innehöll bl.a. salvia och var fantastiskt fräsch och god.
Efter ett par timmars hårt arbete med att knäcka koder så gick vi upp till restaurangen. Vi hade inte bokat någon bord men de lyckades klämma in oss.
Jag har fått en förkärlek för grillad havsabborre så jag beställde en hel läckerbit. Den serverades med persiljepesto. Jag fattade dock inte vilken uppgift de gröna salladsbladen med senapssås hade. Det såg bra ut men gjorde inget för rätten och mättade absolut inte. Jag beställde också lite ovanjordsgrönsaker till.
I torsdag var det dags för SWEAs after work och det var jag som hade lovat att hålla i den. Jag hade fått reda att det fanns en finländs pop-up-bar på taket till en byggnad i slutet av Oxford Street, Sisu. Tyvärr så regnade det precis hela dagen och kvällen vilket inte är ultimat när man ska besöka en utomhusbar så det var många fegade ut:-). Jag höll ju i evenemanget så jag fick pallra mig in till stan vare sig jag kände mig motiverad eller inte:-).

När jag kom dit så hoppades jag att ingen skulle komma för då hade jag bestämt mig för att åka hem om max en timme, men ganska så snart efter kl 18 kom en annan tjej dit och vi hade faktiskt en riktigt trevlig kväll med regnet som skvalade ner runtomkring oss. Tre timmar flög iväg. Jag kan tänka mig att det är jättetrevligt där när solen skiner. Så väldigt finländsk tyckte jag inte att baren var, inte ens maten de serverade, och det var väl lite synd. Det enda "finländska" var ett skjul i trä men de har de flesta med trädgård här i England också. 
Utsikt mot Oxford Street nedanför.
Förutom fisk så har jag ätit köttbullar den här veckan, så enkelt och gott. Till köttbullarna stekte jag upp wokgrönsaker med svamp och halloumi som jag smaksatte med salt, peppar och en skvätt sojasås. Jag äter också alltid majonnäs till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...