21 mars 2018

Fullspäckad dag och konstlunch

God kväll/god natt i stugorna. Idag har det minsann varit full fart från morgon till kväll bara för att jag kommer att åka på minisemester imorgon. Jag steg upp klockan 7 och jobbade non stop till kl. 18.30 med avbrott för en timme på gymmet. Sedan "tvingades" jag sluta jobba eftersom vi hade bokat bord på vår lokala favoritrestaurang Little Bay kl. 19 så att vi inte skulle behöva köpa mat för en enda måltid. Det var minst sagt lugnt på restaurangen (vi var de enda gästerna, men det kom två till precis när vi skulle gå:-)), men eftersom vi har väckning kl. 04.15 imorgon så stannade vi inte alltför länge och var hemma igen två timmar senare. Nu har jag packat, skickat iväg det sista jobbet inför resan och snart ska jag gå och lägg mig. Steve har redan lagt sig.

However, innan jag stänger datorn så tänkte jag lägga upp några foton från gårdagens kulturella kaffeträff på Tate Modern med min kompis Mert.

För tillfället pågår både en Picasso-, som handlar om hans verk från 1932 (han var verkligen produktiv) och Modigliani-utställning, som verkade under samma tid som Picasso men som dog endast 36 år gammal. Eftersom Mert hade årskort kunde han ta en gäst med sig gratis vilket var perfekt. Man fick inte ta några foton av Modiglianis tavlor, men istället kunde man besöka hans atelje i Paris med hjälp av virtual verklighet-glasögon och hörlurar (det heter nog inte det men jag orkar inte googla ikväll:-). Det var verkligen coolt, man såg allt i 3D och det kändes som om man var där eftersom man såg allt i 360 grader.

Vi trodde att det skulle vara ganska lugnt på museet kl 12 en tisdag men icke, det var lika fullt av besökare som vanligt. Suck. Jag är annars ganska dålig på att besöka konstmuseum i London, kommer mig inte för, men den här gången fick jag ut lite mer av besöket eftersom Mert, som studerat konst, kunde berätta mer om konstnärerna än vad man kunde lästa på väggskyltarna.
Picassos lite konstiga konst.
Få se om jag lyckas få iväg några inlägg under vår Sicilienresa, men annars får ni vänta tills vi är tillbaka igen nästa måndag, eller tisdag:-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...