11 mars 2018

Tränings- och mathelg

Trevlig söndag på er alla! Jag inledde söndagen som de flesta söndagar med ett entimmes body pump-pass så nu har kroppen fått sitt. Jag gillar att se hur musklerna växer, och finns det något snyggare än definerade armar och axlar?!, ja, på kvinnor också.
Igår skulle jag ha kunnat sova lite längre eftersom min dansklass kl. 8 var inställd, men typiskt nog vaknade jag samma tid. Suck. Efter mitt Body Attack-pass hoppade jag i duschen och sedan tog jag bussen till inomhus-bowl-planen i Richmond där Steve spelade match. Det var ganska skönt att sitta där och slappa ett par timmar.

Efter matchen, som han och hans team vann, tog vi tåget hem och slank in på vårt lokala kebabställe för var sin take-away. Deras portioner är jättestora så det räcker alltid till två måltider. På Steves förslag gick vi också in till en vinbutik och köpte en flaska dyrare Malbec som vi druckit en gång tidigare. Det är inte varje dag, eller ens varje månad, som Steve föreslår att vi ska köpa med oss en flaska vin så ett sådant initiativ säger man inte nej till:-)
Jag har gjort två goda rätter den här veckan. Den första var en jättesaftig köttfärslimpa från ett recept som jag hittade på den här bloggen. Det andra receptet sätter jag upp när receptkreatörens webbsida fungerar igen.
Italiensk köttfärslimpa
8 portioner

Ingredienser
800 g nötfärs
1 gul lök, grovt riven
1 stort ägg
0,5 dl pofiber (jag hade inget pofiber utan använde lite fiberhusk istället)
0,5 dl tomatsås
1 dl vatten
3 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk oregano
1 msk soja

Fyllning: 
100 g salami, strimlad
1 kruka basilika, grovhackad
1 dl färskost
2 msk soltorkade tomater, finhackade

Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr. Blanda ihop ingredienserna till köttfärssmeten. Lägg ut på gladpack och forma till en rektangulär platta. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och smeta ut på köttfärsplattan. Rulla ihop. Lägg i ugnsform och gärna grönsaker eller rotfrukter runt om. Låt gå i ugn i ca 45 minuter, höj eventuellt ugnsvärmen sista 10 minuterna.

Steve kom just hem från sin träningsrunda på cykeln och gick till affären för att köpa mat. Jag åt andra halvan av gårdagens kebab så nu är jag proppmätt. När Steve ätit så står städning på agendan och sedan kan jag slappa😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...