18 mars 2018

Ståupp, drinkar och mat

Så här såg det ut när vi vaknade i morse, vitt på träden och hustaken. Det hade uppenbarligen inte snöat klart ännu. Jag tog mig ut för att gå till gymmet men sen har jag suttit hemma resten av dagen och jobbat. Kanske lika bra med sådant här väder så har man ingen lust att gå ut:-)
Lördagen tog jag det bara lugnt och jobbade mest men på fredag var jag och såg ståupp med den isländska komikern Ari Eldjarn. Hans show hette "Pardon my Icelandic" och var mycket bra. Han pratade mycket om skillnaderna mellan de olika nordiska länderna, om islänningarnas lynne men även hans upplevelse från England där han bott i två olika omgångar. Skulle han komma hit igen kommer jag absolut att gå.
Innan showen gick vi och åt middag på en peruviansk restaurang som hette Casita Andina. Vi delade på en mängd olika smårätter som ceviche på olika fiskar och skaldjur, porkbelly, anklår, och grillad bläckfisk.
På torsdag var Carina och jag till ett drinkevenemang i centrum. Carina hade hittat billiga biljetter och när hon frågade om jag ville hänga på så sa jag, varför inte. Biljetterna kostade 15 pund person och vi tänkte att vi skulle få max 2 drinkar men nejdå, det serverades obegränsat med drinkar och sedan kunde man också gå omkring till olika spritföretag som presenterade och pratade om sina varor, alltifrån whiskey, till vodka och gin. Naturligtvis fick man också smakprov på deras varor. Vi var där från att de öppnade tills de i princip stängde:-)
Den här ginen provade vi på, gin med gräddsmak. Riktigt god och skulle säkert passa bra i någon cocktail, eller med tonic.
Jag kände mig minst sagt seeeeg dagen efter men efter att ha pimplat en massa vatten så vaknade jag till så småning om igen.

Helgens hemmagjorda måltider har bland annat varit bavette-stek med stekta wokgrönsaker och fet sås ...
... Samt en kycklingcurry med lite ovanlig smak (ingen curry), men väldigt god. Steve åt en stor portion med vanligt ris, jag stekte blomkålsris till lmig. Jag använde det här receptet. Det stod Kyckling vindaloo på receptet, som brukar vara jättehet, men den här var inte kryddstark alls. Men, man kan alltid sätta mer chili om man vill.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...