7 augusti 2018

Grillning och förvirrad duva

Kanske man ska skriva ett inlägg då, det var ju några dagar sen sist😊. Ibland går dagarna i ett och när man jobbat klart för dagen så vill man bara sätta locket på datorn, speciellt när det är så här varmt.

Idag lär det vara den sista dagen med temperaturer över 30 på ett tag, eller för den här sommaren. Igår kändes det som årets varmaste dag, jag gick konstant runt och svettades trots att jag satt med fläkten på högsta hastighet mest hela dagen.

Så vad har jag gjort sedan mitt senaste inlägg?!

I fredags var jag och kollade när Steve spelade och tyvärr förlorade en bowls-match  (det går inte bra alls i år).












När vi kom dit såg vi en duva som spatserade i sakta mak framför klubbhuset. Hen var inte det minsta rädd för människor. En förståsigpåare sa att det var en tävlingsduva eftersom den hade ringar runt båda fötterna med telefonnummer. En klubbmedlem gav hen vatten som den drack törstigt och vi tänkte att den kanske skulle flyga vidare när den fått vatten, men icke. Den hade ingen brådska. Den gick till och med och pickade på bowls-planen mitt under tävlingar och det var ett under att den inte blev överkörd av ett klot.😃 

När duvan fortfarande var kvar dagen efter så beslöt en av klubbmedlemmarna att ringa  numret runt benringen. När ägaren hörde att vi hittat hans duva berättade han att han hade skickat ut 7 duvor och 6 kom tillbaka, den som landat på bowls-klubben var den yngsta duvan i flocken och den hade uppenbarligen inte lärt sig navigera rätt ännu. Några timmar senare kom ägaren och hämtade sitt "fjäderbarn" och ordningen var återställd😊.
Söndagen inleddes med en timmes Body Pump på gymmet, hem och duscha och sedan till bion för att se den senaste Mamma Mia-filmen. Om man gillade den första filmen så kommer man att gilla den här, så tummen upp! Det var lite extra kul att Björn och Benny ploppade upp i filmen, så håll ögonen öppna😊

När jag kom hem från bion (Steve är inte intresserade av filmer som Mamma Mia😊) så tog vi tåget till Twickenham för att grilla hos Steves kompis Duncan. Hans fru och dotter var på besök hos hennes mamma så han var ensam hemma med deras son och gladde sig över att få tala med vuxna😊.

Det blev en riktig köttfest, med grillade sardiner ...
korvar, hamburgare och kyckling. Vi grillade även halloumi och så gjorde Duncan en mozzarella- och tomatsallad. Det fanns inte en korvstump kvar när vi var klara😋
Sardinerna fick ligga i en marinad med chili, vitlök, örter, olivolja i en timme innan de grillades.
Mumsfilibabba
Vi satt utomhus och pratade och njöt av värmen medan mörkret sänkte sig och sedan festade vi till det lite extra genom att ta en Uber hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...