20 augusti 2018

Restaurangbesök, grillfest, inredning och lite till

God måndag började jag skriva men så tänkte jag att nej, det är ju tisdag eller ... ? Fick faktiskt kolla i kalendern och såg att det trots allt var måndag. Jag jobbade några timmar igår och därav förvirringen😊.

Här skiner solen och de har lovat 25 grader senare idag, härligt. 35 grader är lite för mycket i längden, men 25 är precis rätt.

Här kommer en uppdatering av vad jag har gjort de senaste fyra dagarna.

På torsdag åt Steve och jag middag på Little Bay, de har en ny sommarmeny som vi ville prova innan de byter meny igen.
Till förrätt tog jag beef carpaccio, ett av mina förstahandsval när rätten finns på menyn.
Till huvudrätt valde vi båda havsabborre. Den serverades med hackad tomat och linser. Jag åt bara ett par gafflar med linser (kolhydrater). Fisken var god men vi saknade ordentlig smaksättning. När jag själv steker havsabborre tillsätter jag alltid massor av smör, gärna smaksatt med örter, mer behövs inte.
Jag brukar inte beställa efterrätt men nu slog jag på stort och valde mörkchokladmousse på "chokladjord". Den var väldigt, väldigt god men mättande så Steve åt andra bollen. Han hade själv beställt creme brulee som gjorts på något så ovanligt som benmärg och visst kände man en lätt smak av kött. Ovanligt men faktiskt inte fel alls. Det är kul med lite nytänkande i köket😊
På fredag eftermiddag, efter jobb och gym, tog jag tåget till Mia i Gravesend. Hon skulle ha grillfest på lördag och frågade om jag kunde hjälpa till med förberedelserna, något jag gärna gjorde. Normalt brukar det vara hon och hennes man James som höll den men han avled väldigt hastigt vid den här tiden i fjol, och hon ville fortsätta traditionen till minne av honom eftersom han var en hängiven grillfantast. Det är en jättefin gest tycker jag.

Vi tog det ganska lugnt på fredagen, gick ut och åt gott på en italiensk restaurang i Gravesend, The boys Italian seafood restaurant, och satt sedan hemma hos henna pratade och drack vin tills klockan var nästan ett. Jag var liite seg när jag vaknade på lördag kan jag säga😊.

Tillbaka till fredagens middag. Vi åt båda en stor skaldjurssallad (det ingick även bläckfisk) till förrätt ...
... och skaldjurssoppa till huvudrätt. Såsen/soppan var helt fantastisk, så full av smak. Jag är annars inte något stort fan av tomatbaserade rätter, tycker de är för sura, men den här var verkligen god.
Innan vi åkte till restaurangen åkte vi och köpte mat och dryck till lördag. Jag tyckte att de här informationsskyltarna i en av matbutikerna var lite kul, nästan inga av deras färskvaror kom från England ... och de var dessutom slut. Hur ska Storbritannien klara sig efter Brexit, det kommer att finnas lika mycket tomt utrymme som på de ryska brödhyllorna;-)
Grillen tändes kl. 13 men då var bara hälften av gästerna på plats, James släktingar kom typ 4 timmar senare:-). Björn utsågs till grillansvarig i år och det gick jättebra.
Mia hade gjort tre olika marinader som var helt fantastiskt goda, två för kyckling och en för lammkött. Hon hade satt köttet i marinaden ett par dagar tidigare och satt in köttet i frysen, vilket gjorde att köttet verkligen sugit i sig smakerna. Vi åt, åt och åt tills vi nästan rullade hem senare på kvällen😋😋
Och så lite inredning. Det är länge sedan jag köpt dekorationer till hemmet. Jag vill inte fylla våra få förvaringsutrymmen med alltför mycket saker så jag försöker hålla mig. Den här pumpan i glas fick dock följa med mig hem från TK Maxx igår eftersom den passar perfekt inför hösten.
Jag passade också på att baka mina favoriter, kokosmuffins med hallon. Jag hade planerat göra det redan förra veckan men när jag skulle sätta igång så upptäckte jag att jag inte hade tillräckligt många ägg. Jag skickade Steve efter ägg men när jag skulle sätta igång bakningen för andra gången upptäckte jag att jag hade slut på kokosmjöl, så det blev inget bakande förrän igår😋. Muffinsen är så otroligt möra tack vare kokosmjölet så jag rekommenderar dem starkt om ni är sugna på lite hälsosammare bakverk (sötningsmedel istället för socker). Jag hade ingen bakepro men ökade mängden kokosmjöl istället.
Och så avslutar jag inlägget som vanligt med dagens Busen. Jag har ju berättat tidigare att han älskar farmors virkade täcke. Igår när jag bytte om till gymkläder i sängkammaren slog det mig att jag inte hade sett Busen på ett tag. Som på en given signal ploppade hans huvud upp under överkastet där han hade legat och myst hela morgonen😻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...