15 augusti 2018

Halva veckan som gått och gamla sommarbilder

Halloj! Så är det lillördag igen och jag har precis "unnat mig" en halv flaska rödvin.

Idag har jag varit riktigt aktiv. Jag började morgonen med att gå till min läkarmottagning för att ta blodprov som min GP skrev remiss till tidigare i veckan. Jag kom dit fem före 8 för att komma hem till mitt morgonkaffe så snart som möjligt (det krävdes 12 timmars fasta), men då var det redan fem personer före mig i kön😒.

Väl tillbaka hem kunde jag äntligen njuta av mitt kaffe med kokosolja och grädde och jobbade sedan som en gnu fram till kl. 11 när det var dags att gå till gymmet. När jag svettats färdig gick jag hem via matvaruaffären. Jag jobbade ännu en timme (hade en tight deadline) innan det var dags att duscha, byta sängkläder i sängen och tvätta ett par maskiner medan jag gjorde en sen lunch (den här fantastiska rätten).
Efter lunchen jobbade jag ända till Steve kom hem. Vi hann säga i princip hej och hejdå innan han åkte till North Sheen för bowls-match.

Nu får jag gnugga geniknölarna lite extra för att minnas vad jag har gjort de senaste dagarna.

Igår var iallafall Steve och jag på bio och såg den senaste Mission Impossible-filmen, Mission Impossible - Fallout. Den var ganska lik de tidigare MI-filmerna, med andra ord bra och absolut godkänt om man tycker om action.

I tisdags var det bowl-dags igen och den här gången vann äntligen Steve sin match. Vädret var jättefint och varmt så jag njöt i solen. Min engelska kompis Sharon var också där då hennes pojkvän spelade så vi satt och pratade och följde knappt matcherna😊

På måndag gjorde jag ingenting annat än besökte gymmet och jobbade.

Söndagen inleddes, som de flesta söndagarna, med en timmes Body Pump på morgonen. När jag kom hem åt jag frukost och duschade innan Steve och jag gick till Clapham Junction för att kolla i affärer och köpa mat till kvällens middag, han hade nämligen bjudit in sin kompis Austin på middag. Jag hade aldrig träffat Austin tidigare, men Steve kände att han borde bjuda tillbaka då Austin bjöd in honom på middag i våras. Jag sade till Steve att det här är hans bjudning så han får ansvara för allt, även om jag kommer att hjälpa honom vid behov. Vi hann dock inte längre än till CJ så sade Steve fått kalla fötter och sa att det är den sista (och första) egna middag som han kommer att hålla ... och då skulle jag göra förrätten😂. Steve är helt ovan (och väldigt lat) när det kommer till hålla i middagar, det är alltid jag som arrangerar dom och planerar menyn och sedan säger jag till Steve vad han ska göra.

Jag gav honom dock ett antal förhandstips inför middagen, t.ex. att förbereda så mycket som möjligt innan, så redan på lördag hade han hittat ett recept på huvudrätt, köpt ingredienserna och satt köttet (kycklingen) i marinad över natten. Jag hade också bett honom att köpa en pappersbordsduk från Sainburys då vårt matbord är ganska fult. Han gick iväg till Sainsburys och kom tillbaka en timme senare med en minimal bordsduk som han köpt för 50 pence på Poundland. När jag frågade vad som hänt så sa han att det inte fanns en enda pappersbordsduk på Sainsburys, och då hade han frågat en kvinna som jobbade där. Av nyfikenhet gick jag tillbaka till affären på måndag och såg att det fanns hur många bordsdukar som helst ... han hade helt enkelt sökt på fel ställe😏.

Till förrätt gjorde jag min jättegoda laxcarpaccio med en sås "to die for".
Steve gjord marinerad kycking med grönsaker, stuffing och en brunsås som jag ännu inte hällt på tallriken när jag tog fotot. Det var väldigt gott. Till efterrätt serverade han grekisk yoghurt med honung och salta pistagenötter - perfekt avslut. Det blev en mycket trevlig kväll och Steve verkade väldigt nöjd med sin "middagsbjudning" så hoppas han vågar sig på fler😊
Det blev inte så många, eller några, foton på människor i det här inlägget, så jag beslöt mig för att tömma min kamera på kvarvarande sommarfoton. Här är ett par från småtimmarna under vår "balkong/terassfest ... lite suddiga kanske, men det blev ganska kallt på småtimmarna så vi stod väl mest och skakade😃
Jag lyckades också ta några foton från "blodmånen"
Och en långt gången solnedgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...