20 december 2018

Mot julen

Hej alla. Har varit hemma i Monäs sedan i söndags och dagarna går i rasande fart. Det känns som om de går extra snabbt då de ljusa timmarna är så få, det är konstant skymning eller kväll, nå, snart vänder det😏.

Jag kom fram utan större problem, men jag missade anslutningsflyget till Vasa på grund av att vi blev 1 timme försenade från Heathrow, de hann inte lasta alla väskor i tid. De hade dock ordnat det så bra att personal väntade på oss i ankomsthallen med nya biljetter utskrivna till nästa flyg.

I dag har min brorsa Magnus, som kom från Norge i går, och jag varit på våra årliga besök till tandläkaren. Vi går till olika tandläkare så när morsan bokar så försöker hon boka samma tider så att vi slipper köra skytteltrafik. Jag hade inga hål i år hellet, 8 året i sträck, lika många år som jag ätit lågkolhydratkost så för mig finns det en klar koppling. Nu är tänderna renskrapade från tandsten så renare kan de inte bli och det är förhoppningsvis 1 år till nästa besök, det är inte kul någonstans att besöka tandläkaren😬.

I går satte vi in julgranen så nu står den och glittrar så fint. Den ser lite klen ut på bilden men barren är faktiskt riktigt tjocka och täta.
Jag har också hunnit dricka ett par muggar sockerfri glögg. Jag köpte glöggkryddspåsar (såg ut som tepåsar) som jag sjöd i 1 flaska rött vin i en kastrull, tillsatte en skivad appelsin, sötning och lite sockerfritt glöddkoncentrat. Sååå gott😋
Jag har varit riktig duktig med träningen sedan jag kom hem. Jag har mitt lilla gym i källaren och där tränar jag 45 minuter med fria vikter och kroppsvikten enligt olika program som jag hittat i tidningar.
I går följde jag med farsan och morsan när de åkte till Vasa för att hämta Magnus till flyget. Vi åkte dock några timmar före för att shoppa lite i Vasa och stannade på halva vägen för att äta jullunch på Tesses Cafe som ligger vid vägen av Riksåttan.

Fin utsikt från cafeet.
Maten var helt ok. Man kunde äta hur mycket man ville men man orkar aldrig så mycket som man tror/hoppas och en portion av sillarna ...
och julskinkan samt kålrots- och morotslådan räckte. De hade verkligen goda lådor måste jag säga.
När vi kom fram till Vasa strosade vi runt i affärerna några timmar. Jag hittade faktiskt ett par plagg som jag får visa senare.

När vi kom hem igen och ätit en liten ostbricka så festade vi till det med det mousserade vinet från London (druvorna är odlade i London). Det kostade lika mycket som en Bollinger till specialpris men var mycket, mycket gott!
Så, det var vad som har hänt de sista dagarna. Jag jobbar fortfarande som normalt men man märker att slutkunderna börjar varva ner inför julen för man får inte förfrågningar om jobb varje timme längre vilket är skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...