9 december 2018

Hotellbokningar och matfrossa

Glad Andra advent! Sitter på soffan och skriver till er medan Steve gör mat till båda av oss, en mycket ovanlig händelse som kanske sker en gång i kvartalet😃. Han hade köpt fyra stekar lammkött på Waitrose som måste ätas idag så då offrade jag mig, är annars inget större fan av lamm.

Nu har jag bokat 3 av våra 4 hotell i Kuba, Cecilia får sköta det sista. När vi anländer till Kuba kommer vi att spendera 3 nätter i Havanna och bo på det här söta hotellet. Därefter åker vi till den vackra Vinalesdalen och bor på det här B&B. När jag bokade B&B, eller Casa particulares som de kallas där, så måste jag uppge orsaken till varför jag åker dit genom att välja ett alternativ i en rullgardinsmenyn. Problemet var att INGET passade in, vi är varken journalister eller deltar i något jordbruksprogram. Det närmaste var "Stödja det kubanska folket" så det valde jag, vi stödjer ju dem genom att hyra privatrum😊. Jag antar att syftet med frågorna är att hålla amerikanare borta.

Efter Vinales åker vi tillbaka till Havanna en natt och bor på det här flotta bygget där alla kändisar bor när de besöker Kuba. Efter natten i Havanna åker vi till Trinidad där vi stannar ytterligare fyra nätter innan vi åker tillbaka till Havanna och tar flyget tillbaka till London.

Det om vår kommande resa, nu lite om vad jag gjort de senate dagarna med början från igår.

Dagen började som de flesta lördagar med ett par gymklasser. Den här dagen var det extra viktigt med träning eftersom jag bokat bord till pop-up-restaurangen Skandilicious för svenskt julbord på kvällen.
Där fanns verkligen allt man kunde önska; fisk i alla former och smaker, kallskuret som t.ex ren- och älgkorv, pateer, ostar ...
Sedan fanns det naturligtvis både prinskorv, köttbullar, janssons frestelse, skinka, varm rödkål, grönkål, revbensspjäll etc till huvudrätt. Dem glömde jag naturligtvis att fotografera, hade så fullt upp med att äta:-D. Till efterrätt kunde man välja risgrynsgröt, ris a la malta, olika kakor och godis.
Köttallriken
Restaurangen var liten och mysig och servicen jättebra. I bakgrunden spelades svenska julsånger. Det enda man kanske kunde ha önskat var att de fyllde på karotterna snabbare, för ofta var något slut och man måste stå och vänta (jag vägrade springa upp och ner).
Jag beställde också en snaps som restaurangen smaksatt själv med juliga kryddor, väldigt god måste jag säga! Jag rekommenderar verkligen ett besök dit.
I fredags var jag och lyssnade till den årliga stora luciakonserten som denna gång hölls i Westminster Cathedral. De hålls många luciakonserter i London, men jag föredrar att gå på den som hålls i de största kyrkan eftersom akustiken är fantastisk. Både katedralens egen kör, den svenska luciakören samt en svensk solist sjöng. Sveriges ambassadör i London höll även tal, som varje år. Den nuvarande ambassadören är både underhållande och intressant att lyssna på, svenska kyrkans präst, som alla andra präster, inte lika mycket😉
I onsdags träffade Steve och jag Cecilia och Björn i Tooting Broadway, vi tyckte nämligen att det var dags att de upplevde maten på den srilankanska restaurangen Apollo Banana Leaf. Vi började dock med var sitt värmande glas Mulled Wine (och sedan svalkande Prosecco) på en mysig pub i närheten.
Vi avslutade också kvällen med en sängfösare på samma pub.
Däremellan så var det värsta matfrossan som vanligt på restaurangen. Allt är så gott och man vill ju prova så många rätter som möjligt ... plus favoriterna ... vilket innebär överätning😀
I morgon står det jobb och gym på agendan som vanligt och nu är det inte många dagar innan jag åker till Finland för julfirande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...