28 december 2018

Utrensning och sista dagen innan det bär iväg till London

Pust, har rensat ur ett par skåp med massor av "rester" från mina olika flyttar på jakt efter gamla ryskaböcker som jag trodde att jag hade. Jag tänkte att jag skulle vara ambitiös och fräscha upp mina kunskaper inför långresan nästa år som kommer att gå genom hela Ryssland. När jag grävt igenom alla skåp insåg jag att vi aldrig fick några ryskaböcker utan endast kompendier ... allt på Hanken handlade om kopior😊. Under min studietid spenderade jag X antal timmar hos kopieringsföretag med att kopiera kursbok efter kursbok eftersom det var billigare än att köpa boken😊.

Farsan får en stor papplåda full med papper till pappersinsamlingen. Det är verkligen skönt att rensa ut allt som man aldrig kommer att använda och som bara tar plats i skåpen.
Jag hittade tillslut nästan alla mina ryskakompendier som jag kommer att ta med mig till London och förhoppningsvis gå igenom😉.
Innan jag inledde storstädningen träffade jag Beatrice som kom körandes ända från Vasa för att vi skulle hinna träffas innan jag åker tillbaka i London imorgon, hur gulligt är inte det😘. Vi tog först en skogspromenad i det vackra vädret ...
... följt av en kaffe hos oss innan hon åkte tillbaka till Vasa. Det är alltid så kul att träffa henne. Vi har känt varandra sedan vi var 5 så det är bara att ta vid där vi slutade på sommaren.
I går var brorsan och jag som sagt på musikalen Gambämark i Vasa. Den var helt ok och publiken var verkligen med.

Det som slog mig under besöket, och något som jag också pratade med brorsan om, är hur exgtremt viktigt det är med kaffe- och kakservering vid alla evenemang i Finland. De sålde både vin och öl i baren på teatern, men dit var det nästan ingen kö varken före eller under pausen, däremot var kaffekön tiotals meter lång. På teater i England kan man på sin höjd köpa en slät kopp kaffe eller te, men där är i stället köerna långa till baren både före föreställningen och inte minst i pausen😊. Magnus och jag beslöt oss för att vara wild and crazy och köpte var sin liten flaska röd vin före föreställningen.😏
Jag satt på sista raden på balkongen men såg helt ok.
När vi kom hem igen vid 22-tiden väntade räksmörgåsar på oss som morsan gjort, mina var på lågkolhydratbröd naturligtvis. Det smakade verkligen bra eftersom vi inte ätit sedan lunch!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...