4 december 2018

Reseplanering och julförberedelser

God kväll i julstugorna. Här brinner ljusen i nästan varje hörn. Jag gjorde en kraftansträngning och pyntade allt förra helgen. Jag upptäckte dock att lampan i min Nykarlebystjärna har gått sönder under sommaren, hur det nu har gått till?, så nu borde jag skruva upp baksidan av stjärnan och byta.
Söta huslyktor i porslin som jag köpte på TK Maxx i höstas.
Här går dagarna sin gilla gång. I går träffade jag svenska Cecilia på en väldigt mysig pub i Battersea, The Latchmere, för att planera vår Kubaresa. Vi har nu kommit så långt att vi vet ungefär vad vi vill se och hur länge vi ska vara på varje ställe (vi planerar att resa till tre ställen med övernattningar).
I lördags åkte Steve och jag till Weybridge i västra London för att fira Steves kompis Aemon som fyllde 50. Steve andra kompis Dave, hade bokat långbord för 20 personer på Aemons lokala indiska restaurang.
Det var ett glatt och pratsamt gäng, men efter nästan 4 timmar var min introverta hjärna helt slut efter allt konverserande och då skulle vi gå vidare till en bar. Jag och Steve var dock de första som åkte hem vid 23-tiden. Det var 30 minuters promenad till tågstationen plus att det bara gick ett tåg i halvtimmen😌
Maten var sådär, inte den bästa indiska maten som jag ätit men ok.
Kyckling, curryröra och saag paneer.
Förra veckan hittade jag den här rökta laxen på Waitrose och jag bara måste köpa den på grund av att den pudrats med guldpulver. Lax kan nog inte bli festligare än så här😋
I söndags mötte jag upp med Carina på Sunday Roast i Canary Wharf. Hon hade hittat en deal med Sunday roast för 2 personer och en flaska vin för 15 pund per person.
Maten var ok och innehöll både stek och kyckling. Vi var dock tvugna att skicka tillbaka den första "omgången" då allt var ljummet eller kallt, man vill ju helst äta varm mat.
Efter maten promenerade vi till puben The Grapes, sir Ian McKellens pub ni vet, för ytterligare några drinkar. Han var dock inte där i söndags. Han går kanske främst på pub quiz.

De bygger fortfarande som galningar i CW, höghusen skjuter upp som svampar ur marken.
Ganska vackert mot den grå himlen dock.
Jag lyxade till det med en Uber för att ta mig hem. Jag tycker att CW är som en labyrint och det skulle väl ha tagit en timme att hitta tunnelbanestationen, något jag inte hade lust med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...