8 februari 2020

Kortsemester och stormvarning

Hej på er alla, hoppas lördagen har börjat bra! Steve åkte precis iväg för lite inomhus-bowls. Jag iddes inte åka med för det är ganska tråkigt att sitta i en gammal träningshall. Vår granne mittemot tittade just in för instruktioner och nyckel, han ska nämligen sköta Busen under de två dagar som vi är på vår minisemester. Han har själv haft katt tidigare så är inte alldeles ovan så det går nog bra😊. Vi sa att han får gärna ta Busen över till sig en timme eller två om Busen vill, ju mer han slipper vara ensam desto bättre. Hoppas det går bra så att han gärna sköter om honom andra gånger också ... typ när vi åker till Porto i Portugal i slutet av mars i 4 dagar.

Så, planen är att vi ska åka till den pittoreska staden Rye i sydöstra England i morgon och stanna där två nätter. Typiskt vår otur så är en ordentlig storm på väg mot Storbritannien och den ska vara som värst i sydöstra England i morgon, precis dit vi ska.😬 Det skulle kanske inte vara så illa om det inte också innebar att de säkert ställer in tågen där, de älskar att ställa in saker i det här landet. Nu får vi hoppas att stormen av någon orsak åker förbi snabbare än planerat eller att den bestämmer sig för att fortsätta norrut istället för österut. Ifjol blev det också lite drama när vi skulle åka till Brygge med Eurostar, då annullerade de vårt tåg på grund av ett snöfall en vecka tidigare. Som tur var så gick några tåg iallafall och vi kunde boka om till ett jättetidigt ett. Just nu skiner solen från en klarblå himmel så man skulle aldrig kunna ana vad som är på kommande.

Vad har jag gjort annat i dag då? Jo, jag har varit på gymmet naturligtvis. Jag började med min koreografistinna dansklass kl. 8 följt av ett svettigt HIIT-pass 1,5 timme senare. Jag hann precis hem och äta frukost innan det var dags att gå tillbaka. Dansklassen är verkligen inte att leka med, man får verkligen koncentrera sig för att lära sig alla steg. Det är extra svårt eftersom jag inte hinner dricka mitt morgonkaffe innan jag måste gå iväg, vägrar stiga upp kl 7, så hjärnan är lite slö😊. Instruktören är väldigt bra dock.

Förra helgen beställde jag en ny byrå online till sovrummet från Wayfair och i veckan kom den. Det var lite problem med leveransen då chaufförerna inte hittade vår adress som vanligt  (man går in till vårt hus genom parkeringen på baksidan), men efter några samtal och ett textmeddelande så kom dom stånkande uppför trapporna med paketet😊. Nu ska "bara" byrån skruvas ihop men det får bli nästa vecka.
I torsdags träffades Angela och jag på middag och drinkar på sångaren Ed Sheerans lilla pub, Bertie Blossoms, som han öppnade i augusti ifjol i Notting Hill.
Maten var väldigt god, speciellt mina lammköttbullar som jag beställde till förrätt ...
och stekt torskfilé med brysselkål, pekannötter och lite till. Väldigt innovativa, och vackra, rätter.
Vi avslutade middagen med en härligt fräsch cocktail med champagne, vodka, tranbär/grape och rödbeta. Mmmm, skulle ha kunnat dricka flera av dem. När vi betalat för oss beslöt vi oss för att ta buss tillbaka och promenerade längs Portobello Road mot Notting Hill High Street. Halvvägs gjorde vi ett depåstopp på en pub för att tanka lite extra energi😊. Jag har aldrig varit på Portobello Road på kvällen tidigare. Gatan var nästan tom på turister, en konstig känsla.
Nej, kanske man skulle jobba lite då. Eftersom jag kommer att ta måndag och tisdag ledigt så får jag jobba i dag istället.😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...