22 mars 2020

Att få dagarna att gå

God kväll alla, hoppas ni är friska och krya.

I kväll använde vi matleveransföretaget Deliveroo för första gången för att beställa mat från en av våra favoritrestauranger i Tooting, den srilankanska restaurangen Apollo Banana Leaf. Vi är inga stora fan av att beställa hemkörning av mat, vi föredrar att äta på restaurang, men när det nu är omöjligt just nu och man vill slippa göra mat så är det här ett bra alternativ. Samtidigt så undestödjer man restauranger.

Allt vi behövde göra var att öppna ett konto på Deliveroos webbsida, gå till önskad restaurang, beställa rätterna och betala med kort. Sedan uppdaterades vi om i vilket stadium som beställning befann sig och när mopedföraren hämtade beställningen. Det tog väl ca 20-30 minuter för maten att komma hit men då var den fortfarande het. Föraren var en kille från Portugal och när vi gav honom tips så blev han jätteförvånad och tackade oss flera gånger på portugisiska. Sötis😊. Man kan ge tips via webbsidan också men man kan aldrig vara säker på att de pengarna går till rätt person och därför föredrar att ge tips i kontanter direkt till föraren, servitören eller vem det nu kan vara.
Det soliga vädret har äntligen anlänt även om det blåser kallt så jag har gått på långpromenad både i går och i dag, något måste man göra när gymmet stängt. I dag gick Steve och jag till sportaffären Decathlon i vårt shoppingcenter där jag köpte en gymmatta. Tänkte följa några träningspass som man kan hitta på youtube, finns både HIIT och Body Conditioning där.
I går vandrade jag ner till Clapham Junction för att få ett armband fixat och därefter gick jag och kolade i affärer som var öppna. Jag hittade den här svarta toppen på Debenhamns. Det var inga svårigheter att hålla avståndet till andra kunder för det fanns knappt några och varuhuset är stort😏
Jag är beroende av snittblommor och köper en bukett varje vecka, lite vardagslyx. Den här stora rosbuketten köpte jag i början av veckan för 10 pund med säkert upp till 20 rosor i olika färger. Det kan vara lite svårt att få dem att slå ut så jag har lärt mig att man ska köpa de som är mest utslagna redan.
Så här såg kön till kassorna ut i vårt stora Sainsburys kl. 8.30 i torsdags, och då fanns det cirka 10 kassor samt snabbkassor. Jag tror dock att hamstringen börjar plana ut för nu kan man faktiskt hitta toalettpapper ... ibland.
Så här såg dock vinhyllorna ut. Bara de dyraste flaskorna högst upp och det billigaste skräpvinet längst ner har blivit över.
Det är intressant att se hur vissa märken har lämnats kvar😀
Tja, morgondagen blir väl ännu en innehållslös dag, jobb, promenad och så ska jag nog försöka mig på ett träningspass. Steve ska åka till jobbet men jag tvivlar på att han blir där alltför länge, det finns ju en gräns för hur ofta man behöver klippa gräset och ansa buskar när ingen använder sportplanerna för tillfället.

Just nu sitter Steve och sover i sin fåtölj med en lika sovande Busen i famnen😍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...