12 mars 2020

Skavlan, virus, exotisk mat

Hej alla, hoppas ni inte har drabbats av coronaviruset som gör sin turné runt världen. Här gapar hyllorna med toalettpapper och desinfektionsmedel ganska tomma. Aldrig har väl brittiska hem varit så rena som nu😉. Jag är inte orolig alls för min egen del eftersom jag inte befinner mig i högriskgruppen och har bra kondis. Sen kan man kanske tvätta händerna lite oftare än vanligt och undvika att hosta och nysa mot folk, men det brukar jag inte göra annars heller😃.

I tisdags tog jag tåget till Syon Lane i västra London för Skavlaninspelning. Alla publikplatser var inte fyllda men tillräckligt många för att det skulle kännas som publik. Vi hade fått reda på ett par av gästerna på förhand men uppenbarligen hade det blivit ändrade planer för ingen av dem kom. En skulle ha varit Larry Sanders, Bernie Sanders storebror. Jag hade sett fram emot att lyssna till honom men eftersom han är äldre än Bernie så ligger han klart i riskgruppen att bli sjuk av viruset så han valde väl att stanna hemma.
Men, gästerna som kom var också intressanta, en sångaren i en popgrupp som jag inte minns namnet på ...
en virusexpert, sångerskan Dua Lipa och en söt liten trumtjej som bara var 9 år men som redan spelat med Lenny Krawitz.
Förra helgen var Steve och jag till hans föräldrar i Bognor Regis, länge sedan sist för mig. De firade 50-årig bröllopsdag så vi åt middag ute med dem på lördag. Steve åkte ner redan på fredag men jag stannade hemma till lördag, dels för att jag skulle träffa min norska kompis Svanhild som var på kurs i London och dels för att det är för länge att lämna Busen ensam hemma i två nätter.

Vädret var inte precis vackert och det blåste ordentligt när Steve och jag promenerade ner till stranden i Bognor. Söta badhytter dock.
Som sagt så träffade jag Svanhild på fredag kväll. Jag har inte sett henne sedan i somras när vi åkte till Gotland tillsammans så det var jättekul att träffas.
Jag tog henne till restaurangen Archipelago som serverar lite mer ovanliga köttsorter, allt från pytonorm till krokodil och zebra. Svanhild är inte heller någon fegis när det kommer till att prova på något nytt, men valde bort de fritterade mjölmaskarna och chokladdoppade gräshopporna😀.

Den här gången åt jag zebra till förrätt ...
och känguru till huvudrätt.
Efter middagen tog vi en sängfösare på en pub i närheten. Finns det något mysigare än pubar😍.

Eftersom Steve, som normalt blir kärleksbombad av vår katt från tidig morgon, var borta så blev det nu jag som fick nattsömnen störd. Första gången han kom galopperande var vid 5-tiden eftersom det ännu var mörkt och jag hörde inga inkommande flyg (de första anvländer vid 5.30-tiden). Sedan kom han på "besök" med cirka 30 minuters mellanrum och kurrade, trampade, "headbuttade", låg på min arm, låg på min mage. Det var värsta kinesiska tortyren. När det var dags att stiga upp för min dansklass kl 7.40 var jag så trött att jag beslutade mig för att ta en sovmorgon. Gulligt, men inte kl 5 på morgonen😒. Jag avundas inte Steve alls😏.

Apropå ingenting så är engelsmännen ändå allt bra roliga ibland. Förra veckan stod jag vid ostdisken i en matvaruaffär och en annan kvinna stor ca 2 meter från mig. Plötsligt råkade hon tappa osten hon höll i handen och utbrast ett svagt "sorry". Det var inte så att hon behövde be mig om ursäkt, jag stod ju inte ens i närheten, utan det kom helt automatiskt. Kanske hon bad osten, som säkert blev lite stött i kanterna av fallet, om ursäkt 😁

Just nu har vi äääääntligen en rörmokare hos oss som ska öppna stoppet i diskbänken som vi har haft i cirka 4 veckor nu. Jag sade att Steve fick ansvara för att få någon hit vilket innebär att det kan ta ett tag, men nu är han här😏. Efter att ha "borrat" sig ner i rören så fick han äntligen bort blockeringen och vattnet rinner som det ska, jippii. Äntligen slipper vi diska i handfatet på toaletten. Vi ska försöka få vår bostadsförening att betala för jobbet för det verkade vara i det allmänna röret som det var blockering. Nu jobbar han på vår toalett som småläckt en längre tid, bäst att passa på när man har en expert i huset😀.

Nej, nu ska jag titta på ytterligare några avsnitt av TV-serien Suits på Netflix, den är ju bara såååå bra, men jag avslutar med den här "arga lappen"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...