4 maj 2020

Pyttelite Valborgsfirande och annat

Hej på er! Här går dagarna sin gilla gång och ännu ser vi inget ljus i tunneln även om antal nya intagna på sjukhus har sjunkit stadigt nu under ett par veckor. Alla andra länder verkar öppna upp så smått men inte Storbritannien som fegar ur ännu. Skulle de våga så skulle de väl uppmana alla att självisolerade sig i ytterligare ett par år😒.

Jag muskeltränar som sagt hemma genom att följa olika träningsvideon på youtube. Man kan göra mycket med kroppstyngden, men ibland behövs hantlar för att nå lite mer specifika muskler. Jag hade ett par 2,5 kg hantlar innan men de är lite väl lätta och eftersom alla sportbutiker (förutom cykelbutiker som får vara öppna av någon orsak😒) är stängda så fick jag söka på nätet. Jag ville ha 4 eller 5 kg hantlar med gummiöverdrag för bekvämare grepp men de var slutsålda överallt. De enda vikterna i närheten var 6 kg så tillslut klickade jag hem dem, bättre för tungt än för lätt så att man har något att arbeta mot😊💪
Man firar varken Valborg eller 1:a maj i England, men för att göra något så köpte jag en mindre flaska champagne som jag drack. Älskar champagne. Jag har nästan slutat dricka Prosecco helt då den är så väldigt söt.
Nu skulle jag ha hur mycket tid som helst att experimentera i köket men motivationen finns inte riktigt där just nu. Jag gjorde dock en liten stek i ugnen för ett par dagar sedan som jag serverade med vitkålsmos, min absoluta favoritmos.

Vitkålsmos 
4 personer

1 litet vitkålshuvud eller 1/2 stort
50 g smör
2 msk msk färskost
Salt/vitpeppar

Skär vitkålen i bitar och koka ca 12 minuter i lättsaltat vatten (tills mjuk). Häll av vattnet och mixa ihop allt med mixerstav.
Steve köpte en billig träningscykel på ebay i helgen som han håller på att göra i ordning. Det ger honom iallafall något att syssla med så han slipper störa mig när jag jobbar.😏 Jag hoppas dock att de öppnar frisörsalongerna snart för han skulle absolut behöva en klippning, han börjar se ut som ett troll😱
Snittblommor är ett måste varje vecka och ett billigt sätt att pigga upp sig. Förra veckan hittade jag en bukett specialtulpaner på Waitrose som fortfarande står sig.
Hyacinter säljs året runt här i England och när jag såg att man kunde få en kruka för 3 pund så kunde jag inte hålla mig ...
... och för att spinna vidare på "jultemat" så bakade jag en plåt pepparkaksmuffins i går (LCHF naturligtvis). Jag använde det här receptet men gjorde muffins istället för kaka.
Sååå goda och hela lägenheten doftade jul efteråt:-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...