15 januari 2021

Äntligen fredag och pizza med tonfiskbotten!

Så är det äntligen helg igen, underbart. I kväll blir det bara att slappa framför någon film eller TV-serie på Netflix, men i morgon är det dags att fortsätta traditionen med trerätters som jag började i december i fjol, allt för att sysselsätta sig med något😊 

I eftermiddag tog jag en promenad till parken Clapham Common där jag promenerade upp och ner och kors och tvärs i ett par timmar. Vädret var helt ok och det var många fler än jag som passade på att få lite frisk luft och sträcka på benen.  

Såg att UK kommer att stänga alla resekorridorer, som innebar att inresa från vissa lågcovidländer, bland annat Finland, inte krävde att man satt i karantän, från och med måndag. Hädanefter måste alla som reser till UK visa upp ett negativt coronatest innan de sätter sig på planet. När de väl kommer hit måste de sitta i karantän i upp till 10 dagar, såvida de inte testar negativt efter 5 dagar.

Nu till något "roligare", nämligen ett recept på en tonfiskpizza där tonfisken utgör pizzabotten.😋 Jag åt den två gånger den här veckan för den var så god och enkel att göra. Jag hittade receptet på den här bloggen.

Pizza med tonfiskbotten 

Tid: 40 min Portioner: 1  

INGREDIENSER 
1 burk tonfisk i vatten (130-150 g) 
1 ägg 
1/2 dl mandelmjöl 

INSTRUKTIONER 
Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Töm tonfisken på allt vatten. Blanda ingredienserna till botten jämnt med en gaffel. Bred ut tonfiskdegen tunt till en rund botten på bakplåtspapper med händerna, jämna till kanterna. För över bakplåtspappret på ett galler och grädda i ugnen i 25-30 min på 200 grader. Ta ut pizzan och låt svalna lite innan du sätter på toppingen. Grädda klart i mitten i ugnen, cirka 10 minuter.

Exempel på topping: Bred på ett tunt laget tomatsås och toppa med räkor. Strö över finriven parmesan (riv på de mindre hålen på rivjärnet) och klicka ut pesto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...