19 januari 2021

3,5-rättersmiddag

Och så är vi inne i en ny arbetsvecka, hoppas ni har fått en bra start. Här går dagarna sin gilla gång och de skiljer sig inte så mycket från varandra. Nedstängningen fortsätter och kommer säkert att göra det till slutet av januari. Läste dock på nyheterna att alla stadsdelar i London nu har sjunkande antal coronasmitta så det går åt rätt håll.

I lördags beslöt sig den största ugnen på vår spis att sluta fungera precis när jag skulle göra lördagens middag, men som tur är har vi två ugnar. Glasluckan på den fungerande ugnen gick dock i tusen bitar redan för flera år sedan men med silvertejp så fixar man allt😊 Nu har dock Steve tagit på sig ansvaret att hitta en ny.

Så här såg kvällens middag ut; kokta grönsaker, rödbeta och färdiggrillad kyckling med smält racletteost, sååå gott och så enkelt😋 
Lördagens 3,5-rättersmiddag var dock inte lika enkel men riktigt lyckad.

Jag började med att steka padronpeppar i olivolja som vi åt med en av mina favoritdrinkar, Aperol Margarita. Ja ni hör ju, den kan ju inte bli annat än god😋 Den föll till och med Steve i smaken, han som inte är någon stor starkspritsfantast.
Jag gjorde förrätten enkel för mig och bjöd på krämig buffalomozzarella, tomat, basilika och serranoskinka och sedan skvätte jag balsamvinäger över. En italiensk och spansk fusion.
Till huvudrätt blev det grekisk moussaka på LCHF-vis. Den blir alltid lika god.
Vi avslutade måltiden med en fräsch Panacotta med hallonkräm
Här får ni recept på den

Ingredienser (4 portioner)

Pannacottan
2 gelatinblad 
2,5 dl vispgrädde 
1 urgröpt vaniljstång (eller 0,5 msk vaniljpulver)
0,5 dl sötning 
2,5 dl grekisk yoghurt 

Hallonkräm 
250 g hallon (frysta eller färska) 
1,5 gelatinblad
Sötning efter smak

Gör så här
Panacottan förbereds gärna dagen innan eller på morgonen, det tar sammanlagt ca 8 timmar för denna att förberedas. Låt gärna den urgröpta vaniljstången med stång (om du använder en sådan) ligga i grädden några timmar innan den värms upp, så blir det en riktigt god smak! Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med den urgröpta vaniljstången + stång. Låt det bara precis börja sjuda. Rör ner de lätt urkramade gelatinbladen tillsammans med sötning. Sila sedan bort vaniljstången i tätmaskad sil. Vispa upp den grekiska yoghurten och blanda med den något avsvalnade grädden. Häll upp i glas och låt stelna i 4 timmar. När pannacottan stelnat förbered hallonkrämen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp hallonen. Blanda med gelatinbladen och häll upp i panacottaglasen. Låt stelna i kylskåp ca 4 timmar.

Så här sitter Busen var och varannan kväll, med näsan mot det varma elementet. Vår lilla pälskling verkar frusen😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...