23 januari 2021

Första vaccindosen

Hej på er! Tar en liten bloggpaus i förberedelserna av helgens trerätters. Efterrätten är helt klar, ett tillbehör till huvudrätten också och alla grönsaker som ska tillagas tärnade.

Klockan är redan 4 här😮. Tiden har verkligen rusat iväg men så har jag hunnit med en hel del också. Jag steg upp lite före nio, åt frukost och sedan tränade svettades jag framför ett träningspass på youtube. Sedan blev det en snabb dusch innan jag skulle vara på en läkarstation i närheten för att få min första covid-19-vaccination.

Jag blev minst sagt förvånad när jag i går eftermiddag fick ett textmeddelande från min läkarmottagning där de bjöd in mig att boka min covid-vaccination via en bifogad länk. Jag tyckte att det var lite konstigt för jag är ju trots allt "bara" 50, men bokade i alla fall tid till kl. 12 på lördag, jag ville ju inte gå miste om min chans. När jag bokat började jag dock fundera om det kanske var något lurendrejeri, även om jag endast behövde ge mitt födelsedatum. Jag ringde därför upp hälsostationen där vaccinationen skulle göras för att dubbelkolla. Där sa de att allt var rätt och riktigt, det till och med såg min bokning.

Så i dag gick jag dit och efter att de kollat att jag inte hade feber och registrerat mig så fick jag min vaccination (Astra Zenecas vaccin i mitt fall). Allt var klart på 5 minuter så det var väldigt bra arrangerat. När jag satt och väntade på min tur så tittade jag på de andra patienterna och ingen såg ut att vara över 65 år, så kanske de har hunnit vaccinera alla i riskzonen och över 70 år i min stadsdel och nu tar de resten. De kommer att skicka ett nytt textmeddelande när det är dags för min andra dos. Nu får jag bara hoppas att jag inte får några ovanliga biverkningar😃

När vaccinationen var klar satte sköterskan ett klistermärke med texten "I've had my covid vaccination" (Jag har fått min covidvaccination) på min jacka. Jag antar att baktanken är att andra ska se att man vågat vaccinera sig och att de också gör det.😊

Jag brukar normalt inte ta säsonginfluensavacciner (brukar inte få influensa) men den här tvekade jag inte att ta. Det räcker med ett år av ständiga nedstängningar och jag vill ta upp min hobby igen, resor. Jag är övertygad om att många länder kommer att kräva intyg på att man vaccinerat sig för Covid inom en nära framtid, och vill man resa så är det bara att vaccinera sig eller stanna hemma. Den 22 januari hade nästan 5,9 miljoner fått sin första covid-vaccination här i Storbritannien, nästan en halv miljon sin andra.
I går tittade solen äntligen fram och jag tog en långpromenad tillsammans med en kompis längs Themsen.
I veckan fick jag ännu en leverans av blandade lågkolhydratvin, vi hade druckit upp den tidigare leveransen som jag beställde innan jul😋. Dom är väldigt, väldigt goda. 

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att de har kommit så långt med vaccinationerna där! Här går det långsamt... Ser framför allt fram emot att få min moffa, min svärfar och mina föräldrar vaccinerade så att jag skulle kunna släppa det orosmomentet. Och förstås i slutändan att det ska bli tillräckligt hög täckning för att det ska gå att resa och röra sig mer normalt igen! Vacker promenad verkar ni ha haft igår!

    SvaraRadera
  2. Ja det går verkligen undan här, och de verkar vad jag vet inte ha någon brist på vaccin heller som i EU. Ja, hoppas verkligen att de kan börjar vaccinera alla äldre i Finland snart och inte bara de som bor i storstäderna. Finland har som tur är den fördelen att de är bra på att smittspåra och har kunnat trycka ner utbrott, här i UK har det inte fungerat alls.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...