23 september 2021

Van Gogh Alive

Hej på er, hoppas ni haft en bra vecka hittills. Min vecka har bestått av mest arbete men också lite kultur nöje. 

I tisdags besökte Angela, Marie och jag den kringresande utställningen Van Gogh Alive i Kensington Gardens. Det är en digital konstupplevelse med levande grafik och fantastisk musik som stimulerar alla sinnen. 

Man kunde också ta selfies när man sitter i Van Goghs hyrda rum.

Vi gillade alla själva utställningen som var riktigt smart gjord. Den enda nackdelen var alla småungar som sprang omkring, helt ointresserade av utställningen naturligtvis. Det är svårt att låta ens sinnen bli stimulerade när ungar konstant klampade omkring. Naturligtvis brydde sig inte föräldrarna, de tyckte väl bara att det var bra att ungarna fick springa av sig😡. Arrangörerna borde ha förbjudit barn under 10. 

Trots skitungarna, har ni möjlighet att gå så gör det, men välj en tidpunkt innan skolorna slutar för dagen.
Efter utställningen gick vi till High Street Kensington för middag på den mysiga franska restaurangen Maggie Jones's. Det var Maries första besök där men både Angela och jag har varit där tidigare, jag har alltid ätit god mat där. 

Marie frågade en av servitörerna varifrån namnet härstammar. Han berättade då att restaurangen ofta besöktes av drottning Elisabeths syster Margaret (Maggie) när hon levde. Hon ville naturligtvis besöka restaurangen inkognito och bokade alltid bord under namnet Jones som var hennes mans efternamn.😊

De snålar inte på portionerna här utan man var väldigt mätt och nöjd när man gick därifrån.

Jag beställde leverpaté till förrätt ... 
Och kycklingbröst med dragon- och gräddsås och kokta grönsaker till. Såå gott.
Jag gillar alla gamla grejer som hänger i tak och på vägga.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...